Sevagram zoekt een

Vaktherapeut

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Ouderenzorg
Ben jij de vaktherapeut die het als een uitdaging ziet om ons team vaktherapie te komen versterken en veel ervaring op te doen binnen een grote zorgorganisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Vaktherapie is een behandelvorm die valt onder de paramedische dienst van Sevagram. Het is een ervaringsgerichte en non-verbale therapievorm waarbij werken vanuit je eigen discipline (dans & beweging, drama, beeldend of muziek) centraal staan. Sevagram is voor diverse locaties op zoek naar een nieuwe collega, iemand met passie voor de ouderenzorg.

Zo maak jij het verschil!
Het team vaktherapie bestaat momenteel uit 5 vaktherapeuten, waarvan 3 werken vanuit de discipline dans & beweging en 2 vaktherapeut- muziek. Binnen Sevagram is deze vakgroep nog relatief klein. Dit vraagt om doorgaande profilering en onderbouwing van je vakgebied. Hierbij is het hebben van een proactieve houding een uitdaging; je draagt eigen verantwoordelijkheid voor behandeling, het onderhouden van samenwerking en een doorlopend behandelaanbod op jouw aangewezen locaties. Je durft aan te pakken, nieuwe locaties binnen te stappen en je vakgebied daar neer te zetten.

Hierbij bied je behandeling aan bewoners waarbij je werkt vanuit een hulpvraag en een passend behandelplan. Dit kan behandeling in actieve, semi-actieve, passieve en palliatieve vorm zijn. Je signaleert gedrag op de werkvloer en kan hier adequaat op inzetten vanuit je eigen vakgebied. Je biedt daarnaast handvatten aan personeel ter verlenging van jouw therapie en bent in staat om hen hierin te ondersteunen. Structureel werk je samen met een multidisciplinair team.
Jouw werkdag is afgestemd op de locatie van die dag. Je bevind je op de afdelingen en behandelt, observeert en signaleert gedrag. Na behandelingen rapporteer je in het ECD en koppel je daar waar nodig terug aan collega’s. Je bent flexibel ingesteld en participeert makkelijk op de orde van de dag waarbij je de dag planning makkelijk kan aanpassen aan acute aanvragen. Doordat je op meerdere locaties werkzaam bent plan jij zelfstandig in welk moment je op locatie aanwezig bent.

Daarnaast herken jij jezelf in de volgende punten:
  • Je bent een enthousiast persoon die blij wordt van zijn/haar professie en dit ook kan uitdragen, iemand die down to earth functioneert en zijn/haar handelen kan onderbouwen en een teamplayer met een kritische blik die in staat is zijn/haar eigen verantwoordelijkheden te dragen;
  • Een afgeronde hbo-opleiding in Vaktherapie;
  • Interesse in de ouderenzorg;
  • Goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden.

Waar kun jij op rekenen?
  • Een fijne werkplek, ruimte voor innovatieve ideeën en persoonlijke ontwikkeling;
  • Een dienstverband van bespreekbare uren;
  • Salaris conform FWG 55 cao VVT (max. €4.906,49 bij een 36-uurig dienstverband) > https://www.actiz.nl/cao-vvt ;
  • Onze medewerkers groeien met ons mee. Sevagram biedt ruimte voor opleidingen, trainingen en cursussen;
  • We hebben een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, o.a. eindejaarsuitkering, goed pensioen, aanvullende verzekeringen en nog veel meer.

Matchen we?
Ben jij ervan overtuigd dat we bij elkaar passen? Dan kijken wij uit naar jouw sollicitatie met CV en motivatiebrief waarin je ons verteld waarom dat jíj onze nieuwe collega moet worden. Eerst nog wat inhoudelijke vragen? Dan staat Andrea Niessen - Hagedoorn, je graag te woord op nummer 06 28 44 78 42.