Deel dit:

Ik ben Anne, 28 jaar en werk als verzorgende IG.

Ik ben Anne Grissen, 28 jaar oud en werk op dit moment als verzorgende IG bij Cicero Zorggroep. Ik heb in totaal nu 4 opleidingen gedaan om tot deze keuze te komen. Ik ging van dierverzorgende naar de koksopleiding, naar pedagogisch medewerker en nu uiteindelijk naar verzorgende IG.

Ik ben opgegroeid met heel veel dieren, dus de keuze voor een dierenopleiding was eigenlijk meteen duidelijk. Toen ik de opleiding had afgerond, merkte ik dat het toch meer de hobbykant was die ik leuk vond. Toen ben ik de koksopleiding gaan doen, maar ook daar kwam ik na het afronden achter dat in de keuken staan niet echt wat voor mij was. Dat ik altijd graag met dieren en mensen heb gewerkt, is wel duidelijk dus daarom ben ik de pedagogische opleiding nog gaan doen. Toen daar niet veel werk in was te vinden, ben ik uiteindelijk verder gaan kijken.

Ik heb altijd het ‘zwarte schaap’ willen zijn, want alle vrouwen in de familie werken in de zorg en dat wilde ik dus echt niet. En dan is het grappig dat ik toch die weg kies. Het blijkt me ook nog eens ontzettend goed te liggen.

Ik ben naar een open dag geweest van het Vista College en daar stonden een aantal kraampjes van zorg- en welzijnsorganisaties. Cicero Zorggroep was er een van en zij gaven me de kans om in het tweede jaar van de BBL-opleiding verzorgende IG in te stromen, omdat ik al een niveau 3 opleiding voltijd had afgerond. Zo kon ik het basisjaar overslaan en heb ik in 2 jaar mijn diploma verzorgende IG gehaald.


Het werk bevalt me ontzettend goed. Ik merk zelfs dat ik er ambitieuzer van ben geworden en de behoefte heb om verder te leren. Ik ga nu dan ook weer starten met een eenjarige opleiding tot gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie om mijn ambities een boost te geven en uiteindelijk wil ik de verpleegkundige opleiding nog gaan doen. Mijn zorgmanager staat volledig achter me en stimuleert mij echt om me te ontwikkelen. Dus dit is nu ook een mooie tussenstap voor ik aan de verpleegkundige opleiding begin.

Ik merk dat ik een heleboel van mijn opleidingen wel ergens kan gebruiken in wat ik nu doe. Vanuit mijn koksopleiding hou ik me graag bezig met voeding en kan ik me vooral richten op mensen met slikproblematiek. Ik kijk naar wat we kunnen doen om ze iets lekkers te eten te geven, dat er ook nog eens mooi uitziet. Ik ben fan van complementaire zorg, daar kun je zo ontzettend veel mee. Vooral als je ziet hoe cliënten op je reageren. Dat is zo mooi!

Iemand die twijfelt om over te stappen zou ik zeggen luister echt naar je gevoel. Niet vasthouden aan iets dat je doet, omdat je denkt dat je het moet doen. Er zijn zoveel mogelijkheden. Kijk verder naar wat er kan en volg je hart!

Is dit beroep iets voor jou?

Anne werkt als Verzorgende IG in de ouderenzorg. Wanneer ouderen niet meer zelfstandig kunnen wonen of moeten revalideren, kunnen ze terecht in een verpleegtehuis. Als hulpverlener in de ouderenzorg draag jij bij aan het welzijn van deze bewoners, en ondersteun je ze met persoonlijke, huishoudelijke en/of medische zorg. De ouderenzorg is continu in de vernieuwing; en dat betekent dat jouw werkdag ontzettend gevarieerd kan zijn.

Ontdek de ouderenzorg      Ontdek het beroep verzorgende IG