Deel dit:

Het klinkt alsof loopbaancoaching alleen over werk gaat. Maar of je nu op professioneel of persoonlijk vlak tegen dingen aanloopt, je wilt ontwikkelen, of een carrièreswitch overweegt. Zorg goed voor jezelf! Loopbaancoaching kan je erbij helpen.

Loopbaancoaching is altijd een goed idee. Waarom? Er zijn minstens 5 redenen waarom jij altijd baat hebt bij advies en coaching van een professionele loopbaanadviseur. Linda Koolen, 27 jaar ervaring als loopbaancoach en ervaren spreker over het onderwerp, vertelt. 

Professionele en persoonlijke ontwikkeling door coaching

Als werknemer of student mag je erom vragen. Het is ook mogelijk dat jouw werkgever je de optie voor een loopbaangesprek aanbiedt. Werk jij in zorg en welzijn? Sterk in je werk biedt gratis loopbaancoaching. Klik op de button, lees er meer over en meld je aan:

 Ja, ik wil gratis loopbaanadvies

Wil jij vanuit een andere sector switchen naar een loopbaan in de zorg? Ook dan weet de loopbaancoach van Sterk in je werk raad. 

Coaching voor professionele en persoonlijke ontwikkeling

1 - Switch in carrière met behulp van loopbaancoach

“Het is naar alle waarschijnlijkheid de meest bekende reden voor het starten van loopbaancoaching”, zegt Linda, “Je overweegt een switch in je carrière. Of misschien weet je het al zeker. Wellicht besloot je daartoe in overleg met je werkgever en ga je een outplacementtraject aan.” 

De grote vraag die dan opdoemt: welk werk wil je doen? Of je je loopbaan nu binnen zorg en welzijn vervolgt of niet: een carrièreswitch is reden bij uitstek om loopbaanadvies in te winnen. De loopbaancoach weet exact hoe jou te helpen bij het in kaart brengen van banen die bij je passen. 

Loobaancoachting om werkplezier te vergroten

2 - Werkplezier vergroten met loopbaancoaching

Vind jij het werken in zorg en welzijn nog steeds interessant, maar heb je er minder plezier in? Onderzoeken hoe je je werkplezier vergroot, kan met loopbaancoaching. “De ervaring leert dat taken afstoten of nevenactiviteiten opstarten al een gouden greep kan zijn. Wacht je jaarlijkse gesprek niet af, maar leg de situatie voor aan je leidinggevende. Iets wat eng lijkt, want ‘straks denkt mijn werkgever dat ik weg wil’. Sterk in je werk-coaches signaleren echter dat managers het belang van loopbaancoaching inzien.” aldus Linda. En dat is eigenlijk heel logisch: werkplezier zorgt er tenslotte voor dat jij gedurende jouw loopbaan beter presteert, minder snel uitvalt en niet uitstroomt naar een functie bij een andere werkgever. 

3 - Talentontwikkeling opstarten na loopbaancoaching

Voor jou én je werkgever van belang: jouw talentontwikkeling. Je kunt het opstarten, nadat je met loopbaancoaching achterhaalde welke cursus, training of opleiding je nodig hebt. Want denk je maar eens in: als jij mag doen waar je goed in bent en blij van wordt, ben je energieker, efficiënter en succesvoller in je werk. “Gelukkig zien werkgevers meer en meer in dat het zinvoller is te denken vanuit personen in plaats vanuit functies met bijbehorende taken”, zegt Linda daarover. “In een loopbaantraject help ik mensen te ontdekken waar hun talent ligt, welke opleiding nodig is om die te kunnen inzetten voor hun werkgever en assisteer ik ze bij het opzetten van een Ontwikkelplan voor hun loopbaan dat ze met hun werkgever kunnen delen.” 

Talentontwikkeling na loopbaancoachting

4 - Professionele ontwikkeling met loopbaanbegeleiding

Wil jij carrière maken in de sector zorg en welzijn? Wil je vanwege de grillige arbeidsmarkt je loopbaanmogelijkheden inzichtelijk hebben? Of vraag je je af of 'dit het is’? Met loopbaanbegeleiding neem je jouw werk onder de loep en maak je -als dat wenselijk blijkt- een praktisch plan voor jouw professionele ontwikkeling. Sterk in je werk-loopbaancoaches weten de weg in opleidingsland en het veld. Linda: “In zo’n situatie richt ik mijn loopbaanadvies zo in dat je aan het eind van het traject weet wat bij je past, realistisch is en wat de stappen naar jouw doel zijn.” 

Loopbaantraject voor persoonlijke ontwikkeling

5 - Loopbaantraject voor persoonlijke ontwikkeling

Ikke ikke ikke. Jijzelf bent de allerbeste redenen om coaching in te zetten. Door jezelf voorop te zetten en te investeren in persoonlijke ontwikkeling word jij duurzaam inzetbaar en veerkrachtiger. “Iemand die mentaal en fysiek goed voor zichzelf zorgt,  beweegt beter mee met veranderingen op de werkvloer.” zegt Linda hierover. In haar ogen is zo’n persoonlijk ingestoken loopbaantraject eigenlijk een ‘must’. “We leven tenslotte in een wereld waarin een ‘baan voor het leven’ steeds minder voorkomt, waar een leven lang leren de norm is en je tot op steeds latere leeftijd moet doorwerken.” Ze raadt iedereen van harte aan om eens in de 5 jaar een loopbaangesprek aan te gaan. 

Sterk in je werk met een loopbaancoachtraject 

Op welk punt in je carrière of studie je ook staat: jij verdient het om sterk in je werk te staan. Dat kan. Met behulp van een loopbaancoachtraject. Een Sterk in je werk-coach gaat 1 tot 3 gesprekken met je aan, stelt samen met jou het einddoel vast en regelt de juiste tools om dat te bereiken. Door het loopbaanadvies wordt duidelijk(er) wie jij bent, wat je wilt, wat je kunt. Ook krijg je inzicht in je drijfveren, vaardigheden en capaciteiten. Alles voor jouw loopbaanontwikkeling. Ontdek meer op onze pagina gratis loopbaancoaching en op sterkinjewerk.nl.