Deel dit:

John is verpleegkundige in de ouderenzorg, specifiek in een verpleeghuis. Klinkt dat zwaar? Hij vindt van niet. “Dit is mijn droombaan.”

“Als rechterhand van de verpleegkundig specialist en specialist ouderengeneeskunde word ik gebeld als er een calamiteit is, bijvoorbeeld na een valpartij,” vertelt hij over zijn werkzaamheden. “Ik beslis in dat geval wat we het beste kunnen doen en welke handelingen in het belang zijn van de cliënt. Daarnaast beantwoord ik vragen over medicatie.”

“Iedereen heeft een verleden”

“Ik ben oproepbaar voor 300 cliënten in 30 teams, dus vaak houd ik me met verschillende incidenten tegelijkertijd bezig. Soms geeft dat wel wat spanning, maar dat vind ik juist een uitdaging.

“Uiteindelijk hoop ik dat ik mensen de zorg kan geven die ze willen.”

“De ouderenzorg vind ik fascinerend vanwege de mensen met wie je werkt. Iedereen heeft een verleden. De meesten willen hier helemaal niet zijn, maar we proberen het beste uit de situatie te halen. Dat is zelfs nog mogelijk als ze uitbehandeld zijn.”

John heeft zijn droombaan gevonden. In zorg en welzijn kun je zoveel kanten op, dat die van jou er vast ook tussen zit. Ontdek alle werkvelden of lees meer Ik Zorg-verhalen.