Deel dit:

Grayson volgt een opleiding maar is wel al werkzaam in de zorg.

In het kader van de landelijke Ik Zorg campagne deelt ze haar verhaal met ons.

Grayson: "Sommige bewoners kunnen alleen maar door non-verbale communicatie laten weten hoe ze zich voelen. In mijn groep zit bijvoorbeeld een cliënt die schreeuwgedrag vertoont omdat ze niet kan praten. Ze schreeuwt uit pure frustratie. De meeste mensen negeren haar gedrag. Dat had ik  in het begin ook, maar dat is voor haar niet de juiste methode, ontdekte ik. Daarom blijf ik de hele dag bij haar. Als ik iemand anders moet helpen, neem ik haar gewoon mee. Ze vindt het prima om in haar stoel op de gang te wachten, want dan weet ze dat ik in de buurt ben. Zoiets leer je niet uit boeken, maar door te observeren en gewoon te doen."

Momenteel is Grayson nog leerling hbo-verpleegkunde, maar wel al werkzaam in de zorg: "Ik verzorg mensen met een beperking, begeleid ze bij activiteiten en leer ze alledaagse handelingen aan, zoals zichzelf aankleden en wassen."

Voldoening

Niet alle cliënten hebben dezelfde zorg nodig, dus ik bekijk individueel wat iemand nodig heeft en wat ze zelf kunnen doen. Als cliënten iets bereiken, al smeren ze maar zelfstandig een boterham, vind ik het echt mooi om naar hun reactie te kijken. Ze voelen zich op zo’n moment waardig en daar krijg ik ook een goed gevoel van.

Meer Ik Zorg verhalen lees je op ontdekdezorg.nl