Deel dit:

Will over haar zoektocht: "Bespreekbaar maken dat je iets anders wilt heeft mij enorm geholpen!"

Will Drissen begon 40 jaar geleden in de zorg nadat ze de middelbare beroepsopleiding tot kinder- en jeugdverzorging had gedaan. Vervolgens heeft ze op verschillende locaties van Daelzicht gewerkt en met verschillende doelgroepen. "Het is heel fijn als je de bewoners goed leert kennen. Ik weet precies wat iedereen wel en niet zelf kan en waar iemand echt mee geholpen moet worden en wat er verder nog speelt."

"Een tijdje geleden vroeg ik me echter steeds vaker af of ik misschien toch niet ‘zorgmoe’ was. Het hield me wel bezig of er misschien toch ook niet ergens anders een baan voor me is die me nog beter past dan de zorg voor licht verstandelijk beperkten met al die verschillende diensten. Al helemaal nu we tot ons 68e levensjaar moeten doorwerken."

"Het balletje ging aan het rollen toen mijn leidinggevende me vroeg om mee te denken over de inrichting van onze nieuwe locatie hier in Maasbree. Super leuk om te doen. Ik heb inderdaad wel gevoel voor het inrichten van een huis en ik word ook wel eens door een vriendin om advies gevraagd. Dat doe ik dan echt heel graag."

Ze sprak er met haar leidinggevende over en zij bracht haar vervolgens in contact met loopbaancoach Frank. Ze besloot tot het volgen van een opleiding tot interieurstyliste. Via Frank kon ze een beroepskeuzetest maken en eens gaan kijken bij een interieurstylist om zo de praktijk van dichtbij mee te maken. "Dat zette me wel aan het denken. Want ja, hoe vind je dan weer een baan als interieurstylist? En wilde ik wel zo’n theoretische opleiding voltooien als ik daarna misschien wel alleen maar als zelfstandige kan gaan werken? Dat risico vond ik uiteindelijk te groot. Ik durfde de stap niet te zetten, het voelde niet goed. Ik heb dan ook besloten om in de zorg te blijven. Dit werk past goed bij me en ik weet dat ik dit goed kan. Dat betekent niet dat ik niet open blijf staan voor andere dingen, andere kansen. Ik hou mijn ogen en oren open. Mijn zoektocht is nog niet ten einde. Maar voor nu weet ik dat ik hier prima op mijn plek ben. En dat is dan ook wel weer wat waard en het geeft een zekere mate van rust. Heel belangrijk!"

Wil jij ook werken aan je loopbaan? Wij geven je graag een steuntje in de rug! Ontdek de mogelijkheden.