Deel dit:

Caroline over haar switch van ICT naar GGZ verpleegkundige.

Caroline Schickendantz- Martens, mama van twee prachtige dochters wist na 6 VWO ik echt niet wat ze wilde gaan studeren: "Een heel leven voor me en geen idee. Mijn vader gaf mij het advies om eerst te gaan werken met als doel me te gaan oriënteren op de arbeidsmarkt."

Ze ging werken en daarmee geld verdienen. In 1997 startte ze als office docent in de ICT: "Ik was 22 jaar en reed met een lease- auto door Nederland en België om binnen bedrijven trainingen te geven op het gebied van officeprogramma’s. Ik miste een team om me heen om mee te sparren. Ik maakte daarom de stap naar service-deskmedewerkster. Dit heb ik 10 jaar gedaan. Inmiddels was ik gewend aan het verdienen van geld, trouwde ik en kregen we onze meiden. Ik dacht dat een studie toen niet meer voor mij weggelegd was. Totdat voor mij alles in een ander daglicht kwam te staan. In 2009 werd mijn moeder ernstig ziek. Samen met mijn vader en zusje heb ik mijn moeder mogen begeleiden en verzorgen tot aan haar dood. Mijn uiterste best doen om zorg te dragen voor kwaliteit van leven bij kwetsbare mensen, daar wilde ik mijn werk van maken. Ik wist het zeker, ik wilde werken in de zorg. Maar hoe pak je zoiets aan?"

"Waar een wil is, is een weg! Ik ging mij oriënteren en een wereld ging voor mij open. Het bleek mogelijk om te werken en te leren tegelijk. Wel zo handig als je twee kleine meisjes hebt en een hypotheek."

In 2010 startte ze als aspirant- leerling gehandicaptenzorg binnen Dichterbij. Datzelfde jaar startte ze met de BBL-opleiding MMZ-niveau 4. Eerst als leerling- woonbegeleider, later als leerling op een Forensisch Psychiatrische Afdeling. In 2014 rondde ze deze opleiding met succes af. Hoe? Door absoluut te willen, door nieuwsgierig te blijven, door te plannen en heel hard te werken: "Ik had de smaak te pakken en startte direct na mijn diplomering in 2014 met de BBL-opleiding GGZ- verpleegkundige. Beide opleidingen heb ik gevolgd middels een leer- werkovereenkomst binnen Dichterbij en STEVIG. Dit betekende voor mij dat ik 24 uur werkte en ongeveer 1 keer in de week naar school ging. Door de onregelmatige diensten en het feit dat onze meiden op school zaten, lukte het veelal om te studeren als er niemand thuis was. Vol trots zeg ik dat ik mijn diploma tot GGZ-verpleegkundige behaald heb en als GGZ -verpleegkundige binnen het Vincent van Gogh Instituut ben begonnen. Ik werk nu op een afdeling waar ouderen worden opgenomen met een psychogeriatrisch ziektebeeld (bijv. dementie) in combinatie met matige tot ernstige gedragsproblemen."

Werk doen waar je hart sneller van gaat kloppen

"Er zijn ontelbaar veel excuses te verzinnen om een loopbaanverandering niet te doen, er is maar 1 reden om het wel te doen, namelijk werk doen waar je hart sneller van gaat kloppen! Daar word je een leuker mens van zowel privé als op de werkvloer…"

Overweeg jij een carrièreswitch? Ontdek de mogelijkheden binnen de Limburgse zorg en welzijn. Op de hoogte blijven van de oriëntatiemogelijkheden e.d., meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.