Deel dit:

Anita vertelt over de overstap van verzekeringsadviseur naar verzorgende IG.

Anita Smeets wilde in 1985 heel graag gaan werken nadat ze de MEAO had afgerond. Aan de slag om een eigen inkomen te hebben en onafhankelijk te zijn. "Omdat ik assurantiën een leuk vakgebied vond heb ik me daar verder in geschoold en ik maakte gedurende de jaren die volgden een aantal keren een loopbaanstap. Eerst intern bij de bank, vervolgens naar een particulier assurantiekantoor en daarna weer terug bij de bank."

Toen de fusies kwamen binnen de bankenwereld was het ook de beurt voor Anita om plaats te maken. Hierdoor ging ze nadenken over hoe ze haar carrière wilde vervolgen. "In 2011 ben ik daarom met een loopbaancoach aan de slag gegaan en heb een aantal beroepentesten gemaakt. Hieruit kwam dat ik met mijn dienstverlenende instelling heel goed zou passen binnen de sectoren horeca, administratie of de zorg. Dat was eigenlijk niks nieuws maar toch fijn om weer eens helder voor ogen te hebben waar voor mij kansen lagen."

"Om me goed te kunnen oriënteren heb ik via Zorgnet Limburg een aantal kijkjes in de praktijk kunnen nemen; in het ziekenhuis, in een zorgcentrum en in de wijkverpleging. Dat laatste beviel me het beste."

Ze liet haar CV achter en solliciteerde voor een opleidingsplek bij De Zorggroep. "Ik was ook bij Land van Horne aangenomen maar bij De Zorggroep kon ik in mijn eigen regio werken en dat vond ik fijner. Op mijn 45e ben ik gestart met de 3 jarige BBL opleiding tot verzorgende IG en dat ging me heel goed af. Het niveau was prima te doen en ook de combinatie werk en privé (ik ben getrouwd en heb twee dochters) ging goed.  Naast 24 uur werken ging ik 1 dag in de week naar school en aan huiswerk en opdrachten werkte ik dan thuis nog een aantal uren. Vanaf juni 2014 ben ik gediplomeerd verzorgende IG en heb ik een vaste baan bij de thuiszorg."

De band met de mensen, dat is waar je het echt voor doet!

"Het is toch een grote omslag, van een kantoorbaan naar werken in wisselende diensten, ook in het weekend. Echt totaal iets anders dan ik voorheen gewend was. Maar de afwisseling in het werk en de zelfstandigheid vind ik echt heel erg fijn."

Overweeg jij ook een (over)stap naar zorg of welzijn? De loopbaancoaches van Sterk in je werk bieden je handvaten, lees hier meer over dit gratis aanbod!