Deel dit:

Werk dat je raakt. Dat is het mooie aan een baan in zorg en welzijn. Evie, wijkverpleegkundige in de thuiszorg, beoefent haar beroep precies om die reden. “Ik doe het met een lach en een traan.”

Contact met mensen

“Ik doe mijn werk vooral vanwege het contact met mensen,” vertelt Evie. “Als wijkverpleegkundige in de thuiszorg bouw ik een band met mijn cliënten op omdat ik ze langere tijd volg.

“Vaak willen mensen tot het laatst toe thuis blijven wonen en ik begeleid ze daarbij. Soms is dat best emotioneel.”

Fijn om iets te betekenen

“Er is een groot risico dat familieleden overbelast raken als iemand thuis zorg nodig heeft. Als wijkverpleegkundige bekijk ik daarom hoe ik mantelzorgers ondersteuning kan bieden en kan helpen. Het is fijn daarin iets te kunnen betekenen.

Dat doet Evie overigens niet alleen. “Soms verwijs ik door naar andere zorgverleners, bijvoorbeeld als er een casemanager nodig is omdat iemand aan het dementeren is. Daarnaast overleg ik met andere collega’s zoals wijkverpleegkundigen en huisartsen.”

Ook werk vinden dat jou raakt? Lees meer Ik Zorg-verhalen of bekijk in welke werkvelden binnen zorg en welzijn jij allemaal terecht kunt.