Deel dit:

Ik vind het heel interessant om de motivatie achter het gedrag van een cliënt uit te pluizen.

Hugo Bauer begon als vrijwilliger bij Koraal regio Parkstad

“Na jaren werkzaam te zijn geweest als grafisch vormgever en video-editor zat ik in 2014 ineens zonder werk. Via de vrijwilligerscentrale in Landgraaf kwam ik bij Koraal Media terecht, de dagbestedingsplek van Koraal locatie Op de Bies die zich richt op video, radio en fotografie. Hier ontdekte ik een hele andere kant van mezelf. De band die je met cliënten opbouwt is namelijk heel anders dan de relatie die je normaal met collega’s hebt. Er is meer warmte, vertrouwen en eerlijkheid. Al is dat laatste ook wel eens confronterend!”

“Ik vind het heel interessant om de motivatie achter het gedrag van een cliënt uit te pluizen. Soms kun je daardoor samen een negatieve houding ombuigen in iets positiefs. Daarnaast hou ik van de praktische kant van het vrijwilligerswerk: samen met cliënten ideeën voor projecten uitwerken. Op die manier stimuleren we bij Koraal Media elkaars creativiteit. Dat gebeurt overigens vaak ongemerkt of zelfs onbedoeld.”

“Zo deed een cliënt me sterk denken aan de ‘bad guy’ van The Thunderbirds, een bijzondere poppenserie uit de jaren zestig. Toen hoorde ik mezelf ineens ‘Thunderbies’ zeggen. Een paar dagen later begonnen we met de eerste opnames voor een serie die al snel een eigen leven ging leiden. Ik deed eigenlijk niets meer dan het concept van The Thunderbirds combineren met de daadwerkelijke karaktereigenschappen van een paar cliënten.”

“Al met al heeft het vrijwilligerswerk bij Op de Bies me inmiddels een baan opgeleverd bij Koraal Media. Daar ben ik natuurlijk heel erg gelukkig mee. Samen met de cliënten werken we hard aan verschillende programma’s voor de stream. Ik hoop nog jarenlang aan videoproducties mee te mogen werken die bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van de cliënten!” ■

Spreekt het verhaal van Hugo jou aan en wil jij ook een extra stukje levensvreugde toevoegen aan het leven van een ander en aan jouw eigen leven? Koraal is op zoek naar mensen die kunnen helpen!

Bekijk het aanbod in vrijwilligerswerk hier!