Deel dit:

Als ervaren carrièreswitcher ben ik betrokken bij o.a. de voorlichting rondom BBL-trajecten vanuit Zorgnet Limburg.

Ruim 2 jaar geleden werd ik geinterviewd voor de Ontdekdezorg week. Ik had destijds net de overstap gemaakt naar de sector zorg en welzijn. Bij Envida was ik destijds net gestart met het werk-leertraject (BBL) tot Verzorgende IG. Hier lees je mijn verhaal terug.

Inmiddels heb ik het leer-werktraject succesvol afgerond en werk ik in de ouderenzorg bij Envida. Op 6 maart jl. heb ik mijn diploma in ontvangst genomen. Vol trots! 
Als je me vraagt naar mijn ervaringen over werken en leren in de ouderenzorg, denk ik voornamelijk aan:

  • hoe afwisselend mijn werkzaamheden zijn
  • hoe leuk het is om met verschillende mensen van diverse leeftijden een opleiding te volgen
  • hoe goed hetgeen wat ik leerde past bij hetgeen wat ik in de praktijk tegenkom
  • hoe passievol mijn collega's hun werk doen
  • hoe blij mijn collega's zijn met mensen zoals ik; carrièreswitchers die heel bewust kiezen voor de sector zorg en welzijn.

Ik zie de periode van leren en werken vooral als een investering in mezelf. Zeer de moeite waard dus! 
Werk en privé zijn in goede balans, mijn werkgever valt onder de CAO VVT wat voor mij betekent dat ik tevreden ben met mijn salaris en de ORT toeslagen die hierin zijn bepaald.

Ik ben inmiddels ook als buddy beschikbaar. Dit houdt in dat mensen die een carrièreswitch overwegen, een dagdeel met me meelopen. Dat vind ik hartstikke belangrijk om te doen. Ik laat dan graag zien hoe afwisselend, mooi en belangrijk mijn werk is. Ook deel ik mijn ervaringen over hoe het is om in een team te werken, dat er voldoende uitdagingen zitten in mijn werk en dat ik heel trots ben om in de sector zorg en welzijn te werken!