Deel dit:

“Ik heb al twee opleidingen gedaan en heb de ambitie om me nog verder te ontwikkelen.”

Jolanda over haar werk als verpleegkundige bij De Zorggroep.

Hoe vind je jouw eigen plek binnen De Zorggroep, waar je talenten volledig tot hun recht komen? Alleen vanuit daar kun je samen met collega’s de beste zorg geven. Lees wat die ‘eigen plek’ voor verpleegkundige Jolanda betekent en ontdek wat jouw plek kan zijn. Want samen begint met jou.

Jolanda begon ooit als begeleider in een activiteitencentrum voor mensen met hersenletsel, met haar diploma SPW op zak. Nu is ze verpleegkundige, zit ze in ondernemersraden én is ze werkbegeleider.

Werk dat past

Die omscholing heeft Jolanda gedaan via De Zorggroep. “Eerst deed ik de opleiding tot verzorgende IG, daarna tot verpleegkundige niveau 4. En ik heb de ambitie om nog een hbo-opleiding tot wijkverpleegkundige te starten. Ik verdiep me graag in mensen en houd van een-op-eengesprekken met hen. Dat is iets wat ik heb ontdekt tijdens mijn loopbaan, daardoor past dit werk zo goed bij me. Mensen durven hun verhaal met mij te delen, cliënten, hun naasten én mijn collega’s.”

Wij kijken voorbij een lichamelijke beperking en zoeken naar wat mogelijk is. Het betekent óók dat we als team aandacht hebben voor wat andere collega’s belangrijk vinden in hun werk en hiermee rekening houden.”

Concrete invulling aan Positieve Gezondheid

Dat sterke inlevingsvermogen maakt ook dat ze een voorvechter is van werken vanuit Positieve Gezondheid. “Ik ben samen met collega’s een appgroep gestart waarin we tips en vragen delen, om collega’s te laten zien wat Positieve Gezondheid precies inhoudt. Voor mij gaat het om focussen op wat volgens iemand zélf een goed leven is. Zo konden we een mevrouw met MS haar leeservaring teruggeven via een luisterboek. Wij kijken voorbij een lichamelijke beperking en zoeken naar wat mogelijk is. Het betekent óók dat we als team aandacht hebben voor wat andere collega’s belangrijk vinden in hun werk en hiermee rekening houden.”

Sterk teamgevoel, ook Zorggroepbreed

Oog voor elkaar is tegelijk de basis voor het sterke team van Jolanda. “We durven met elkaar in gesprek te gaan en hebben volop vertrouwen in elkaar. Het teamgevoel is hier zeer sterk. Daarbij is er organisatiebreed aandacht voor gezond en veilig werken, met initiatieven als de WerkWijzerWinkel. Ook wordt er met je meegedacht als je jouw plek bij De Zorggroep anders wilt invullen. Ik heb hier twee opleidingen gedaan en hopelijk start ik binnenkort met de opleiding tot wijkverpleegkundige, zodat ik minder fysiek werk doe en meer met mensen in gesprek ben, onder andere voor indiceringen.”

Aanbeveling van Jolanda
Verpleegkundige Jolanda heeft haar plek bij De Zorggroep gevonden. In het team van wijkverpleging zijn nieuwe collega’s van harte welkom, Jolanda heeft je er graag bij. “Als je jezelf wilt blijven ontwikkelen, liggen er bij een grote organisatie als De Zorggroep volop kansen voor je.” Ontdek wat jouw plek kan zijn, want samen begint met jou.

Ontdek de vacatures bij De Zorggroep

 

Bron: werkenbijdezorggroep.nl