Mondriaan zoekt een

Verpleegkundig Specialist poli Verslavingszorg

Dienstverband

16 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Onbekend

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Mondriaan Verslavingszorg zoekt een deskundig verpleegkundig specialist (16-36 uur p.w) voor onze poli in Sittard. In Sittard werken we samen met een klein maar leuk, enthousiast en hecht team. Positiviteit en collegialiteit vinden wij heel belangrijk. Wil jij met ons mee werken aan de verdere groei van de poli? Dan is deze baan vast voor jou!

Werken bij de poli Verslavingszorg
Ons gezellig team bestaat uit een verslavingsarts, een klinisch psycholoog, een verpleegkundig specialist, een casemanager en een basispsycholoog. Ons polikantoor is drie dagen per week geopend, namelijk op maandag, dinsdag en donderdag. We staan elke dag klaar voor onze patiënten met verslavingsproblematiek aan alle mogelijke middelen. Hierbij bieden wij zowel curatieve als chronische zorg. Dit maakt ons werk heel afwisselend.

Past deze functie bij jou?
Werken bij Mondriaan Verslavingszorg (sector Selectieve Zorg) betekent werken binnen een dynamische verslavingszorginstelling met een open, informele en creatieve werksfeer. Door de diversiteit van de problematiek en behandeling, hulp- en dienstverlening zijn we een veelzijdige werkgever. Wij bieden hulp en advies aan mensen die verslaafd zijn aan alcohol, drugs, medicijnen, gamen en/of gokken, waarbij er meestal sprake is van co-morbide problematiek. We zoeken daarbij naar de best passende behandeling of begeleiding voor iedere patiënt. Dat kan ambulant, klinisch of een deeltijdbehandeling zijn, met zowel individuele als groepsbehandeling.

De RVE Verslavingszorg zoekt een deskundig verpleegkundig specialist. Jij staat met beide benen op de grond en je hebt een hoge mate van zelfstandigheid. Initiatief nemen? Als rolmodel fungeren? Jij doet het met plezier. Herken jij jezelf hierin? Ga dan voor deze uitdagende en afwisselende baan in de verslavingszorg!

Als Verpleegkundig Specialist GGZ ben je op de eerste plaats verantwoordelijk voor de directe patiëntenzorg en voer je individuele behandelingen uit.

Wat ga je doen?
 • Je initieert en regisseert als regiebehandelaar individuele behandelingen en stemt dit af binnen een multidisciplinair team;
 • Je bent bekend met diverse doelgroepen in de GGZ hulpverlening en Verslavingszorg, je kunt klinisch redeneren en diagnosticeren, je past zelfstandig evidence-based interventies toe en indiceert en verricht een aantal voorbehouden handelingen;
 • Je bent als inhoudelijk expert zó thuis in alle aspecten van de GGZ hulpverlening en Verslavingszorg dat je ook als coach kunt fungeren voor andere professionals en op instellingsniveau kunt participeren in adviesorganen en commissies;
 • Als vanzelfsprekend bouw en onderhoud je als Verpleegkundig Specialist GGZ een eigen professioneel netwerk;
 • Daarnaast verzorg je de werkbegeleiding van de Verpleegkundigen in opleiding tot specialist (VIOS) die binnen de RVE werkzaam zijn.

Dit neem je mee
 • Diploma Verpleegkundig Specialist GGZ (GGZ-VS) en een geldige BIG-registratie, artikel 14, verpleegkundig specialist GGZ;
 • Je hebt affiniteit met deze complexe maar boeiende doelgroep;
 • Je kunt uitstekend samenwerken in multidisciplinair teamverband;
 • Je bezit uitstekende schriftelijke-, sociale- en gespreksvaardigheden;
 • Jij weet anderen te inspireren, overtuigen en enthousiasmeren. Je hebt een eigen visie en komt met creatieve oplossingen;
 • Je bent in staat om onder hoge druk te presteren;
 • Je hecht waarde aan het uitgangspunt van eigen regie en zelfregulering voor zowel teams als patiënten;
 • Je hebt een geldig rijbewijs.

Wat wij bieden
Geschikte kandidaten krijgen meteen een vast contract. Het salaris bedraagt minimaal €4.108,-- en maximaal €6.264,-- (FWG 65 - CAO GGZ, kernfunctie verpleegkundig specialist GGZ). Deze bedragen zijn bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur. Verder kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden, Mondriaan Benefits en veel leer- en ontwikkelmogelijkheden. Bekijk alle voordelen van Mondriaan als werkgever.

Maar er is meer!
 • We bieden extra ondersteuning om de administratieve lastendruk zo laag mogelijk te houden;
 • Om onze organisatie goed te leren kennen, krijg je gedurende de eerste weken een inwerkprogramma en ondersteuning van een mentor;
 • Binnen de productietijd is er ruimte voor persoonlijke aandacht, naast de productietijd is er ruimte voor verdieping, verbreding en zorginnovatie;
 • Op het gebied van zorginnovatie krijg je de mogelijkheid om mee te denken over nieuwe methoden en behandelingen zoals Positieve Gezondheid en de nieuwe GGZ.

Wij zijn Mondriaan
Wij zijn er voor alle Zuid-Limburgers. Samen met een breed netwerk, werken we aan een mentaal gezondere samenleving. We bieden preventie, ondersteuning, begeleiding en behandeling. Zoveel mogelijk in de eigen omgeving. Hiermee vergroten we de mentale veerkracht en weerbaarheid van de mensen die onze hulp vragen. We innoveren onze zorgverlening, investeren in onze professionele ontwikkeling en delen onze kennis en kunde. Meer informatie vind je op de Mondriaan website.

Is je interesse gewekt?
Voor vragen of meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Bettina Moonen, verpleegkundig specialist GGZ, bereikbaar op het nummer: 088-5069288 of met Jenny Conraads, manager Bedrijfsvoering, bereikbaar op het nummer: 06-34372677.

Solliciteren kan via de sollicitatiebutton.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.