Mondriaan zoekt een

Verpleegkundig Specialist voor de Kliniek Forensische Zorg

Dienstverband

28 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Voor de kliniek van Mondriaan Forensische Zorg zoeken we een verpleegkundig specialist (28-36 uur p.w., Heerlen). Werken in de forensische zorg vraagt veel van je. Het niveau ligt hoog, je hebt te maken met zorg, behandeling en beveiliging, met patiënten die een delict hebben gepleegd en daar veroordeeld voor zijn. Alles draait om vertrouwen geven en krijgen. Grenzen stellen bij anderen en jezelf.

Informatie
Niet kijken naar hoe iemand nu is, maar naar wat iemand weer kan worden. Zodat ze op termijn zelfstandig een bestaan in de maatschappij kunnen opbouwen. Beschik jij over de juiste mentaliteit en skills? Dan maken we graag kennis met jou!

Past deze functie bij jou?
Mondriaan Forensische Zorg behandelt patiënten die in het verleden delicten hebben gepleegd in samenhang met een psychiatrische en/of verslavingsstoornis. Het doel is het bieden van een geïntegreerde behandeling gericht op het reduceren van delict recidive-risico tot een maatschappelijk aanvaardbaar niveau. De samenhang tussen het delict, de psychiatrische stoornis en het eventuele middelengebruik staat hierbij centraal. Daarnaast bevat de behandeling elementen van de zorgprogramma’s schizofrenie en psychotische stoornissen, verslavingszorg en persoonlijkheidsstoornissen. De behandeling wordt merendeels uitgevoerd vanuit het “stepped care”- principe.

Werken als verpleegkundig specialist (VS)binnen de forensische zorg is divers en afwisselend. Je maakt deel uit van een multidisciplinair team en in het kader van de behandeling doe je intakes en verricht je diagnostische werkzaamheden. Je werkt als regiebehandelaar, stelt behandelplannen op en maakt risicotaxaties. Als regiebehandelaar ben je voor alle betrokkenen het centrale aanspreekpunt. Naast de regierol en de inhoudelijke verantwoordelijkheden vervul je zowel een richtinggevende als coachende rol binnen het behandelteam. Je bent een inspirator die kan overtuigen en enthousiasmeren.

Wat ga je doen?
 • Samen met psychiaters en aios ben je onderdeel van het medisch team;
 • Je monitort de somatische en medische aspecten van de algehele patiëntenzorg;
 • Je voert intakegesprekken, geeft behandelindicaties en advies, stelt behandelplannen op en ziet op de uitvoering daarvan;
 • Als VS kun je individuele en groepsbehandelingen uitvoeren;
 • Je levert zorg in het kader van justitiële kaders en/of WVGGZ;
 • Je evalueert de behandelingen waarvoor je eindverantwoordelijk bent;
 • Je geeft werkbegeleiding aan stagiaires en verpleegkundig specialisten in opleiding;
 • Je geeft input en vorm aan het therapeutisch milieu en geeft inhoudelijke sturing aan het team van verpleegkundigen en agogisch werkenden;
 • Je levert een bijdrage om collega’s en het team inhoudelijk te voeden, denk hierbij aan deelname aan MDO’s, supervisie en referaatbijeenkomsten.

Dit neem je mee
Wij zijn op zoek naar een deskundig en geregistreerd verpleegkundig specialist die grote affiniteit heeft met de forensische psychiatrie en méér wil dan alleen behandelaar zijn.

En verder:
 • Je hebt ruime ervaringskennis en je kunt goed overweg met crisissituaties en complexe (verpleegkundige) casuïstiek;
 • Je bent gericht op samenwerking met systemen van hulpverleners, patiënten, ketenpartners;
 • Het is een pre als je ervaring hebt als regiebehandelaar en met het omgaan met mensen met een meervoudige complexe problematiek;
 • Je beschikt over een ‘helikopterview’ bij de aanpak van multidisciplinaire problematiek;
 • Je hebt een coachende houding maar weet ook de touwtjes in handen te nemen wanneer dit nodig is;
 • Je hecht waarde aan de uitgangspunten van ‘eigen regie’ en ‘zelfregulering’ voor zowel het team als de patiënten.

Wat wij bieden
Geschikte kandidaten krijgen bij Mondriaan direct een vast contract. Het salaris bedraagt minimaal €4.785,-- en maximaal €6.264,-- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (FWG 65 - CAO GGZ, kernfunctie verpleegkundig specialist GGZ). Verder kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden, Mondriaan Benefits en veel leer- en ontwikkelmogelijkheden. Bekijk alle voordelen van Mondriaan als werkgever.

Wij zijn Mondriaan
Wij zijn er voor alle Zuid-Limburgers. Samen met een breed netwerk, werken we aan een mentaal gezondere samenleving. We bieden preventie, ondersteuning, begeleiding en behandeling. Zoveel mogelijk in de eigen omgeving. Hiermee vergroten we de mentale veerkracht en weerbaarheid van de mensen die onze hulp vragen. We innoveren onze zorgverlening, investeren in onze professionele ontwikkeling en delen onze kennis en kunde. Meer informatie vind je op de Mondriaan website.

Is je interesse gewekt?
Voor vragen of meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Jeroen Dinjens, psychiater, bereikbaar op het nummer: 088-506 64 96 of 088-506 69 36.

Solliciteren kan tot 21 augustus 2024.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.