Mondriaan zoekt een

Verpleegkundig Specialist voor Jeugd F-ACT Parkstad

Dienstverband

28 - 32 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Ons Jeugd F-ACT Parkstad zoekt een deskundige, zelfstandige en daadkrachtig verpleegkundig specialist (28-32 uur per week). Wij zoeken jou omdat je een passie hebt voor ambulant werk. Je beschikt over een helicopterview en weet door je analyserend vermogen en goede gespreksvaardigheden snel de probleemsamenhang helder te krijgen. Je staat stevig in je schoenen, bent initiatiefrijk en de afwisseling in dit werk past bij jou. Herken jij jezelf hierin? Maak dan zeker kennis met ons team!

Past deze functie bij jou?
Als verpleegkundig specialist werk je mee aan de behandeling van zeer kwetsbare jeugdigen en maak je een écht verschil in hun leven. De doelgroep van het jeugd F-ACT team bestaat uit jeugdigen in de leeftijd 12 tot 23 jaar met (signalen van) ernstige psychiatrische (gedrags)problematiek in combinatie met problematiek op andere levensgebieden. Het betreft jeugdigen die vaak moeilijk bereikbaar zijn voor hulpverlenende instanties. Het gaat enerzijds om jeugdigen die nog geen of onvoldoende probleembesef hebben, dus geen hulp zoeken of hulpvragen kunnen formuleren. Anderzijds gaat het om jeugdigen die een lange historie hebben met de hulpverlening waarin ze zijn vastgelopen en veelal teleurgesteld zijn.

Jij gaat in ons jeugd F-ACT aan de slag als verpleegkundig specialist en bent een bondgenoot die naast de jeugdige en zijn (gezins)systeem staat. Samen ga je toekomstgericht aan de slag en help je om betekenis te geven aan het verleden en de kwetsbaarheden. Dit doe je met begrip, toewijding, geduld en empathisch vermogen. De visie van het Jeugd F-ACT team is gebaseerd op SRH (Steunend Relationeel Handelen), namelijk ‘Herstellen doe je zelf, maar niet alleen’. Wij gaan uit van eigen krachten en mogelijkheden van onze jongeren en diens systeem. We geven met respect ruimte aan de ontwikkeling van diens eigen identiteit en emotie.

Als verpleegkundig specialist GGZ stem je je werkzaamheden af binnen het team en waar nodig trek je samen op. Je bent veel buiten kantoor te vinden en plant je eigen agenda. Daarnaast wordt van het behandelteam verwacht dat ze een actieve rol hebben in het implementeren van onze missie en visie binnen een prettig werkklimaat en met transparante werkprocessen.

Wat ga je doen?
  • Je bent in de eerste plaats verantwoordelijk voor de directe patiëntenzorg. Je initieert en regisseert als regiebehandelaar individuele behandelingen en stemt dit af binnen een multidisciplinair team;
  • Je gaat, naast de psychiater en de GZ-psycholoog in de rol van regiebehandelaar, ook aan de slag met een eigen caseload;
  • Je adviseert de organisatie over de (door)ontwikkeling en innovatie van de Jeugd F-ACT behandelmethodiek.

Wat neem je mee?
  • Afgeronde opleiding tot Verpleegkundig specialist, BIG-geregistreerd;
  • Je hebt veel affiniteit met de doelgroep;
  • Je hebt kennis van en affiniteit met het Jeugd F-ACT-concept als zorgmodel;
  • Je bent communicatief sterk en een inspirator die kan overtuigen en enthousiasmeren;
  • Je beschikt over de vaardigheid om met alle disciplines samen te werken;
  • Je hebt kennis van de sociale kaart;
  • Je beschikt over een eigen auto.

Wat wij bieden
Geschikte kandidaten krijgen bij Mondriaan direct een vast contract. Het salaris bedraagt minimaal €4.785,-- en maximaal €6.264,-- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (FWG 65 - CAO GGZ, kernfunctie verpleegkundig specialist). Verder kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden, Mondriaan Benefits en veel leer- en ontwikkelmogelijkheden. Bekijk alle voordelen van Mondriaan als werkgever.

Wij zijn Mondriaan
Wij zijn er voor alle Zuid-Limburgers. Samen met een breed netwerk, werken we aan een mentaal gezondere samenleving. We bieden preventie, ondersteuning, begeleiding en behandeling. Zoveel mogelijk in de eigen omgeving. Hiermee vergroten we de mentale veerkracht en weerbaarheid van de mensen die onze hulp vragen. We innoveren onze zorgverlening, investeren in onze professionele ontwikkeling en delen onze kennis en kunde. Meer informatie vind je op de Mondriaan website.

Is je interesse gewekt?
Voor meer informatie over de functie en het Jeugd F-ACT Parkstad kun je contact opnemen met Bonny Peters, teamleider Jeugd F-ACT, bereikbaar op het nummer: 06-51777184 of met Maurice Vossen, manager Jeugd F-ACT, bereikbaar op het nummer: 06-43822438.

Solliciteren kan tot 21 mei 2024.

Bij indiensttreding dien je een Verklaring Omtrent Gedrag en geldige BIG-registratie te overleggen. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.