Mondriaan zoekt een

Verpleegkundig Specialisten bij Mondriaan Forensische Ambulante Zorg

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Heerlen Maastricht

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Voor Mondriaan Forensische Ambulante Zorg zoeken wij twee enthousiaste verpleegkundig specialisten. De standplaats betreft locatie Heerlen in combinatie met Maastricht/Sittard.

Het is een dynamisch werkveld; je hebt te maken met zorg en behandeling, met cliënten die (dreigend) delict gedrag vertonen en/of veroordeeld zijn. Alles draait om vertrouwen geven en krijgen. Met open blik, zonder oordeel kijk je samen met de cliënt hoe deze een zinvolle invulling aan zijn bestaan kan geven, waarbij je de risicofactoren vermindert en de beschermende factoren vergroot. Beschik jij over de juiste mentaliteit en skills? Dan maken we graag kennis met jou!

Past deze functie bij jou?
Mondriaan (trans)Forensische Zorg bestaat uit twee forensisch FACT teams en een forensische poli, verspreid over drie locaties. Er is een vacature bij de poli en een vacature bij het forensisch FACT. Het accent van jouw werkzaamheden ligt bij de poli of bij het forensisch FACT maar we gaan uit van een brede inzetbaarheid.

Mondriaan Forensische Zorg behandelt cliënten die delicten plegen of dreigen te plegen in samenhang met een psychiatrische/verslavingsstoornis. Het doel is het bieden van een geïntegreerde behandeling gericht op het reduceren van delictrecidiverisico tot een maatschappelijk aanvaardbaar niveau, waarbij de samenhang tussen het delict, de psychiatrische stoornis en het eventuele middelengebruik centraal staan. Daarnaast bevat de behandeling elementen van de zorgprogramma’s schizofrenie en psychotische stoornissen, verslavingszorg en persoonlijkheidsstoornissen. De behandeling wordt merendeels uitgevoerd vanuit het “stepped care” principe en kan worden gecombineerd met financiële dienstverlening, sociale participatie, activering en begeleiding bij overige sociaal maatschappelijke problemen. De cliënt wordt toegeleid naar (beschermd) werk of arbeidsrehabilitatie. We streven ernaar om ook familie en naasten bij de behandeling te betrekken.

Wat ga je doen?
  • Je bent op de eerste plaats verantwoordelijk voor de directe patiëntenzorg. Je initieert en regisseert als regiebehandelaar individuele behandelingen en stemt dit af binnen een multidisciplinair team;
  • Je hebt een brugfunctie tussen de verschillende settingen van de Forensische Zorg, in kader van goede in- en doorstroom. Je werkt hier nauw samen met de collega VS-ers van de Forensische Zorg

Dit neem je mee
  • Afgeronde opleiding Verpleegkundig specialist GGZ, geregistreerd in het Specialisten Register (VSR) en in het BIG-register;
  • Je hebt een coachende houding maar weet ook de touwtjes in handen te nemen wanneer dit nodig is;
  • Je bent een inspirator die kan overtuigen en enthousiasmeren;
  • Je hebt uitstekende sociale vaardigheden en mondelinge/schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
  • Je hebt affiniteit met ambulant werken;
  • Je houdt van een uitdaging en bent gemotiveerd om te werken met een complexe en dynamische doelgroep.

Wat wij bieden
Geschikte kandidaten krijgen bij Mondriaan direct een vast contract. Het salaris bedraagt minimaal €4.785,-- en maximaal €6.264,-- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (FWG 65 - CAO GGZ, kernfunctie verpleegkundig specialist GGZ). Voor de verpleegkundig specialist bestaat er een jaarlijks budget ten behoeve van herregistratie-eisen. Verder kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden, Mondriaan Benefits en veel leer- en ontwikkelmogelijkheden. Bekijk alle voordelen van Mondriaan als werkgever.

Wij zijn Mondriaan
Wij zijn er voor alle Zuid-Limburgers. Samen met een breed netwerk, werken we aan een mentaal gezondere samenleving. We bieden preventie, ondersteuning, begeleiding en behandeling. Zoveel mogelijk in de eigen omgeving. Hiermee vergroten we de mentale veerkracht en weerbaarheid van de mensen die onze hulp vragen. We innoveren onze zorgverlening, investeren in onze professionele ontwikkeling en delen onze kennis en kunde. Meer informatie vind je op de Mondriaan website.

Heb je interesse?
Voor vragen of meer informatie over de functie en de afdeling kun je contact opnemen met Margot Habets, RVE-manager Mondriaan Forensische Zorg ambulant, bereikbaar op het nummer: 06-13205993, en/of Annemiek Melssen-Douven, manager Zorg Mondriaan Forensische Zorg ambulant, bereikbaar op nummer 06-51558023.

Solliciteren kan tot 26 juni 2024.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.