Mondriaan zoekt een

Verpleegkundige bij Verslavingszorg

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Heerlen Maastricht

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Mondriaan Verslavingszorg zoekt een enthousiaste verpleegkundige (20-32 uur p.w.). Heb jij affiniteit met deze complexe maar boeiende doelgroep? Werk jij graag zelfstandig, out-reachend en ben je in een ambulante setting op je best? Sluit je dan aan bij onze dynamische teams in Heerlen en Maastricht! Het werk is heel afwisselend en anders dan je waarschijnlijk gewend bent op een afdeling. Mooie uitdaging voor jou?

Informatie
Werken bij Mondriaan Verslavingszorg (sector Selectieve Zorg) betekent werken binnen een dynamische verslavings-zorginstelling met een open, informele en creatieve werksfeer. Door de diversiteit van problematiek en behandeling, hulp- en dienstverlening, is Mondriaan VZ een veelzijdige werkgever. Wij bieden hulp en advies aan mensen die verslaafd zijn aan alcohol, drugs, medicijnen en/of gokken en we zoeken naar de best passende behandeling of begeleiding voor iedere patiënt. Dat kan ambulant, klinisch of in deeltijdbehandeling zijn.

Past deze functie bij jou?
Als verpleegkundige kom je te werken op de afdeling Medische Zorg en Begeleiding. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de uitvoering van de behandeling van opiaatverslaafden met opiaatsubstitutie (methadon, heroïne en suboxone) en voor de zorg en begeleiding van chronisch verslaafden (harddrugs en alcohol).

Wat ga je doen?

 • Je brengt huisbezoeken/ Zorg op Maat aan verslaafde patiënten;
 • Je verricht verpleegkundige taken zoals het verstrekken van methadon, heroïne en medicatie, het uitvoeren van urinecontroles;
 • Je verricht activiteiten m.b.t. preventie, GVO en SOA;
 • Je signaleert problemen op psychisch, lichamelijke en sociaal vlak en rapporteert dit aan het multidisciplinair team;
 • Je levert een bijdrage aan de totstandkoming, uitvoering en evaluatie van het behandelplan;
 • Je begeleidt patiënten op medisch en psychosociaal vlak;
 • Je draagt zorg voor rapportage, overdracht en neemt deel aan werkoverleggen;
 • Je geeft gestalte aan een veilig milieu binnen de unit om een stabilisatie/verandering bij de patiënt te faciliteren.
De werkzaamheden vinden voor het over grote deel plaats tijdens kantooruren, maar je kunt ook ingezet worden in de avonduren (tot 20:00 uur) en in de weekenden.

Dit neem je mee

 • Je bent in het bezit van het diploma mbo-V of hbo-V en een geldige BIG-registratie;
 • Je hebt kennis van psychiatrische ziektebeelden en persoonlijkheidsstoornissen;
 • Kennis en praktijkervaring op het gebied van verslavingsproblematiek evenals kennis over de specifieke werking van alcohol en psychotrope stoffen zijn een pré;
 • Je beschikt over een hoge mate van zelfstandigheid, durft initiatieven te nemen en je kunt als rolmodel fungeren;
 • Indien noodzakelijk ben je bereid op de andere locatie uit te helpen;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs.
Wat wij bieden
Wij bieden geschikte kandidaten meteen een vast contract. Het salaris bedraagt (afhankelijk van opleiding en ervaring) minimaal € 2.600,-- en maximaal € 3.536,-- (FWG 45 - CAO GGZ, kernfunctie verpleegkundige 2). Deze bedragen zijn bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur. Verder kun je als medewerker bij Mondriaan rekenen op goede arbeidsvoorwaarden, Mondriaan Benefits en veel leer- en ontwikkelmogelijkheden. Bekijk alle voordelen van Mondriaan als werkgever beneden op deze pagina.

Is je interesse gewekt?
Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Guido Beenkens, GGZ verpleegkundige, bereikbaar op het telefoonnummer: 088-5069294.

Solliciteren kan tot 1 april 2023.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Bij indiensttreding vragen wij je ook om, indien van toepassing, een geldige BIG-registratie te overleggen. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.