Mondriaan zoekt een

Verpleegkundige bij Verslavingszorg

Dienstverband

32 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Mondriaan Verslavingszorg zoekt een enthousiaste verpleegkundige als aanvulling op onze dynamische teams in Heerlen en Maastricht (32-36 uur p.w.). Het werk is afwisselend en anders dan je waarschijnlijk gewend bent op een afdeling. Je werkt graag zelfstandig en out-reachend in een ambulante setting ben jij op je best.

Heb jij als verpleegkundige affiniteit met deze complexe maar boeiende doelgroep? Dan maken we graag kennis met jou!

Past deze functie bij jou?
Werken bij Mondriaan Verslavingszorg (sector Selectieve Zorg) betekent werken binnen een dynamische verslavings-zorginstelling met een open, informele en creatieve werksfeer. Door de diversiteit van problematiek en behandeling, hulp- en dienstverlening, is Mondriaan VZ een veelzijdige werkgever. Wij bieden hulp en advies aan mensen die verslaafd zijn aan alcohol, drugs, medicijnen en/of gokken en we zoeken naar de best passende behandeling of begeleiding voor iedere patiënt. Dat kan ambulant, klinisch of in deeltijdbehandeling zijn.

Als verpleegkundige kom je te werken op de afdeling Medische Zorg en Begeleiding. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de uitvoering van de behandeling van opiaatverslaafden met opiaatsubstitutie (methadon, heroïne en suboxone) en voor de zorg en begeleiding van chronisch verslaafden (harddrugs en alcohol).

Wat ga je doen?

 • Je brengt huisbezoeken/ Zorg op Maat aan verslaafde patiënten;
 • Je verricht verpleegkundige taken zoals het verstrekken van methadon, heroïne en medicatie, het uitvoeren van urinecontroles,
 • Je verricht activiteiten m.b.t. preventie, GVO en SOA;
 • Je signaleert problemen op psychisch, lichamelijke en sociaal vlak en rapporteert dit aan het multidisciplinair team;
 • Je levert een bijdrage aan de totstandkoming, uitvoering en evaluatie van het behandelplan;
 • Je begeleidt patienten op medisch en psychosociaal vlak;
 • Je draagt zorg voor rapportage, overdracht en neemt deel aan werkoverleggen;
 • Je geeft gestalte aan een veilig milieu binnen de unit om een stabilisatie/verandering bij de patiënt te faciliteren.
De werkzaamheden vinden voor het over grote deel plaats tijdens kantooruren, maar je kunt ook ingezet worden in de avonduren (tot 20:00 uur) en in de weekenden.

Dit neem je mee

 • Je bent in het bezit van het diploma mbo-v of hbo-v en een BIG-registratie;
 • Je hebt kennis van psychiatrische ziektebeelden en persoonlijkheidsstoornissen;
 • Kennis en praktijkervaring op het gebied van verslavingsproblematiek evenals kennis over de specifieke werking van alcohol en psychotrope stoffen zijn een pré;
 • Je beschikt over een hoge mate van zelfstandigheid, durft initiatieven te nemen en je kunt als rolmodel fungeren;
 • Indien noodzakelijk ben je bereid op de andere locatie uit te helpen;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs.

Wat wij bieden
Wij bieden jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Bij ons is er ruimte voor ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers de ontwikkelingen binnen het vakgebied bijhouden en we hebben binnen onze organisatie diverse mogelijkheden voor het volgen van cursussen, opleidingen en/of trainingen.

En verder:

 • Je krijgt een contract voor een jaar met de intentie dit om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd;
 • Het salaris bedraagt (afhankelijk van opleiding en ervaring) minimaal € 2.407,-- en maximaal € 3.396,-- (FWG 45 - CAO GGZ, kernfunctie verpleegkundige 2). Deze bedragen zijn bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur;
 • Daarnaast bieden wij opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn en een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, bruto-netto, uitruilmogelijkheden, een ruime verlofregeling en collectiviteitskorting op zorgverzekeringen;
 • Er is een actieve personeelsvereniging en ruimte om met het team activiteiten te ondernemen.
Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website.

Is je interesse gewekt?
Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Jenny Conraads (RVE manager), bereikbaar op het telefoonnummer 06-34372677.

Heb je interesse? Reageer dan vóór 6 oktober 2021 via de sollicitatiebutton.

Bij indiensttreding dien je een Verklaring Omtrent Gedrag en BIG-registratie te overleggen. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.