Maastricht UMC+ zoekt een

Verpleegkundige Hemodialyse in opleiding

Dienstverband

32 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
Als dialyseverpleegkundige voer je behandelingen uit bij patiënten met een chronische of acute nierinsufficiëntie. De groep patiënten is zeer gevarieerd, zowel in leeftijd, culturele achtergrond als in complexiteit van zorg.
Je draagt de volledige verantwoordelijkheid van je eigen patiënten en verliest hierbij niet de andere patiënten uit het oog. Dit houdt in dat je voor elke toegewezen patiënt de voorbereiding, aansluitprocedure, verloop dialysebehandeling, afsluitprocedure en nazorg zelfstandig beheert.
Via software programma’s zie je in één oogopslag welke patiënten aan het dialyseren zijn en worden vitale functies gemonitord en bewaakt. Het is aan jou om deze gegevens continu te bewaken, te interpreteren en te anticiperen daar waar nodig is.
Op basis van metingen en resultaten neem je zelfstandig weloverwogen beslissingen. Dit vraagt van jou dat je snel en adequaat kunt schakelen in een dynamische omgeving, een scherpe klinische blik alsook een helicopterview bezit en het klinisch redeneren vlot beheerst. Je overlegt hierbij je bevindingen en beslissingen met de nefroloog en andere betrokken disciplines.

Kort na je aanstelling op de afdeling, mag je starten met de dialyse opleiding. Dit is een praktijkgerichte opleiding i.c.m. theorie. Het theoretische gedeelte wordt aangeboden door de Academie van het Maastricht UMC+. De opleiding bestaat uit meerdere EPA’s (entrustable professional activity) oftewel modules, is CZO gecertificeerd en duurt 15 maanden. Meer informatie vind je via deze link.

Als team staan we voor het leveren van excellente zorg aan onze patiënten, zowel thuis als in de centra. Dit borgen we door voortdurend onze kwaliteit van zorg en veiligheid te verbeteren in de vorm van (lean)projecten en opleidingen waarbij de actieve inbreng en inzet van onze medewerkers en van jou, een must is!

We vinden het belangrijk om onszelf continu te blijven ontwikkelen. Coördinatie, aferese technieken, peritoneale dialyse, nierfalenpoli, vaattoegangsexpertise, wetenschappelijk onderzoek, voorlichting en begeleiding van patiënten, onderwijs, leerlingbegeleiding, transplantatie e.a. zijn zoveel facetten meer die deze baan jou te bieden heeft.

Je wordt ingezet zowel binnen de interne locatie, het MUMC+ alsook binnen de externe locaties in Valkenburg, Vitala+ en voor de bereikbare diensten. Heb jij oren naar ‘leren, verdiepen en verdienen’ en ligt jouw affiniteit bij zowel de acute als chronische zorgvrager? Dan verwachten wij jou snel te verwelkomen op onze afdeling en opleiding!

Wat vragen wij van jou?
Je bent in het bezit van een in Nederland BIG verpleegkundig diploma (MBO-V niveau 4, HBO-V niveau 5/6 of een vergelijkbaar Belgisch diploma). Adequate kennis en vaardigheden op verpleegkundig gebied zijn een pré.
Je hebt affiniteit met techniek en de zorg voor chronische patiënten, kunt zelfstandig werken in een dynamische omgeving zonder het overzicht te verliezen, bezit een scherpe klinische blik en hebt een collegiale instelling; teamspirit is belangrijk voor jou!

Hebben wij je aandacht getrokken? Kom zeker een dag meelopen! Vragen over de afdeling, inhoud functie of de opleiding? Neem gerust contact op met Ilse Willems (verpleegkundig afdelingshoofd Hemodialyse) op telefoonnummer +31 43 387 4080 of met Bas Janssen (Unitleider) via bas.janssen@mumc.nl om de mogelijkheden hiervoor te bespreken.

Bij externe kandidaten vragen we dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving er uit?
Ons dialysecentrum is een dynamische afdeling waar hemodialyse in alle vormen zoals HDF-online, acute dialyse, CVVHD, peritoneaal dialyse en aferese behandelingen worden verricht. We hebben een eigen nierfalenpoli waar patiënten worden voorbereid op een nierfunctievervangende therapie. Ook functioneert de afdeling als opleidingscentrum voor patiënten die thuis willen gaan dialyseren. We werken vanuit meerdere locaties: het academisch ziekenhuis Maastricht, een extern dialysecentrum in Valkenburg, een diahub in een externe zorginstelling Vitala+ en thuis bij de patiënten zelf.

Wij zijn een groot multidisciplinair team (ongeveer 75 medewerkers) van dialyseverpleegkundigen, nefrologen, vaatchirurgen, nurse practitioner, zorgassistenten, administratief medewerkers, technici, maatschappelijk werkers en diëtisten. Het team, werkzaam in de thuisdialyse omvat ongeveer 10 verpleegkundigen.

Ons werk is uniek en elke dag anders! Bijzonder door het intensieve contact met de patiënten die meermaals per week behandeling behoeven. Uitdagend en divers door complexe, acute en/of onverwachte situaties op de eigen afdeling en vanuit afdelingen zoals de intensive cares, immunologie, hematologie en de neurologie. Nog meer uitdaging? Onze bereikbaarheidsdiensten vragen een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid en maken het werk extra afwisselend.

Arbeidsovereenkomst
Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van de opleiding voor 32 - 36 uur per week en met vooruitzicht op een vaste aanstelling bij het positief afronden van de opleiding. MUMC+ medewerkers met een vaste aanstelling behouden hun aanstelling.

Er wordt verwacht dat je onregelmatigheids,- en bereikbaarheids diensten verricht tijdens avond-, nacht en weekenduren en feestdagen.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
  • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
  • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
  • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
  • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en fitnessabonnement;
  • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.

Woon je net over de grens in België? Durf gerust over te steken, de administratieve afhandeling schrikt onnodig af en is echt niet zo spannend. Daarbij staan wij klaar om jou hierin te helpen en te begeleiden. Dus doen!

Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 3.896,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal 7M gedurende de opleiding. Per datum van diplomering en benoeming in de functie van verpleegkundige Hemodialyse word je ingeschaald conform schaal 8aM van de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl.

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.