Maastricht UMC+ zoekt een

Verpleegkundige Longziekten

Dienstverband

32 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
Als verpleegkundige binnen de afdeling longziekten ben je verantwoordelijk voor de totale verpleegkundige zorg van opname tot ontslag voor de aan jou toegewezen patiënten. Je werkt in een multidisciplinair team, voor een patiëntenpopulatie met diverse uiteenlopende ziektebeelden. Je voert zelfstandig alle voorkomende verpleegtechnische handelingen uit en coördineert de zorg voor de patiënt. Je begeleidt de aanwezige leerling-verpleegkundigen en stagiaires. Daarnaast is psychosociale begeleiding van patiënten en familie een belangrijk aspect van jouw werk. Je moet je goed kunnen inleven in de patiënt.

Om elke patiënt de best mogelijke zorg te kunnen bieden, wordt regelmatig een beroep gedaan op jouw creativiteit en flexibiliteit. Je bent mede verantwoordelijk voor het leerklimaat waarbinnen verpleegkundigen in opleiding en andere stagiaires hun leerproces gestalte kunnen geven. Eigen initiatief tot het verbeteren van kwaliteit wordt zeer op prijs gesteld. Hiernaast ben je in staat te participeren in werkgroepen en afdelingsbesprekingen.

Wat vragen wij van jou?
Ben jij een verpleegkundige op zoek naar een uitdagende werkomgeving? Staat bij jou kwaliteit en patiënt veiligheid op nummer 1 en beschik jij over uitstekende communicatieve vaardigheden? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Uiteraard ben je in het bezit van een (BIG) geregistreerd verpleegkundig diploma. Je bent stressbestendig en flexibel en je leert graag nieuwe dingen.
Daarnaast ben je in staat relaties met verschillende disciplines op te bouwen en te onderhouden
Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Heb je interesse? Solliciteer dan direct via de website! Wil je een afspraak maken om een dagje mee te lopen? Dat kan! Neem contact op met Thissen Maartje (afdelingsmanager) via telefoonnummer 043-3874311.

Hoe ziet je werkomgeving eruit?
Binnen het specialisme longziekten wordt een heel brede patiëntenpopulatie opgenomen waaronder patiënten met COPD, sarcoidosis, Cystic Fibrosis, longembolieën, longcarcinomen etc.
Ademhalingsziekten behoren tot één van de profielgebieden waartoe men binnen de strategie van het Maastricht UMC+ (Gezond Leven) heeft gekozen.

Op verpleegafdeling A3 verblijven maximaal 30 patiënten met een diversiteit aan longproblematiek.
Binnen deze dynamische omgeving verleent ons team hoge kwalitatieve zorg aan de longpatiënt. Deze zorgverlening bestaat uit een grote diversiteit aan specifieke verpleegkundig-technische handelingen. Zo wordt er onder andere zuurstof toegediend middels high flow therapie, patiënten ingesteld op thuisbeademingsapparatuur, oncologische therapieën en postoperatieve zorg gegeven. Daarnaast is de palliatieve zorg tot op een hoog niveau ontwikkeld waarbij de patiënt en hun naasten een zorgvuldige begeleiding aangeboden krijgen.
Wij handelen als zorgverleners op basis van de principes van Advance Care planning . We gaan in gesprek met patiënten en hun naasten om zinvolle en haalbare doelen voor huidige en toekomstige zorg en behandeling te formuleren en om te zetten in de best mogelijke zorg .

Binnen A3 is er een Respiratoire Medium Care waar hoog complexe longpatiënten opgevangen worden. Tussen beide afdelingen vindt er een nauwe samenwerking plaats.
Door de toenemende diversiteit in zorgvraag blijft de afdeling in ontwikkeling t.a.v.de te verlenen zorg. Hierbij denkende aan het continue streven naar een efficiënte inrichting van de werkprocessen in relatie tot de zorg die aangeboden wordt aan onze longpatiënt. Het inrichten van zorgpaden is een mooi voorbeeld waar onder andere A3 mee bezig is voor het organiseren van patiëntgerichte, veilige en doelmatige zorg.
Als verpleegkundige op de longafdeling kom je terecht in een warm team met relatief jonge maar vakbekwame verpleegkundigen dat elkaar kansen, veiligheid en een prettige werksfeer biedt.
Vanuit onze afdeling worden er doorgroeimogelijkheden aangeboden richting het acute cluster. De kennis en de ervaring die je aangeboden krijgt binnen verpleegafdeling A3 is een mooie voorbereiding voor door te groeien richting de specialistische afdelingen.

Onze afdeling is er trots op dat er continu wordt gewerkt aan het verbeteren van kwaliteit en processen.

Aanstelling
Het betreft een arbeidsovereenkomst van 1 jaar voor gemiddeld 32-36 uur per week conform artikel 2.4.2 Cao umc, zijnde een tijdelijk contract vooruitlopend op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd als bedoeld in lid 3 van artikel 2.3 Cao umc.

Er wordt van je verwacht dat je deelneemt in de onregelmatigheidsdiensten tijdens avond-nacht, weekenduren en feestdagen.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
  • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
  • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
  • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
  • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en sportabonnement;
  • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.


Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 3.184,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal A07 van de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl .

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.