Mondriaan zoekt een

Verpleegkundige of agogisch werkende kliniek Volwassenen

Dienstverband

24 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Wij zoeken een enthousiaste verpleegkundige of agogisch werkende voor de open opname-afdeling Welland (kliniek Volwassenen in Heerlen, 24- 36 uur p.w.). Het betreft een tijdelijke functie voor de duur van zes maanden ter vervanging van een zwangerschapsverlof.

Informatie
Jij staat stevig in je schoenen, durft te vragen en weet van aanpakken. Je hebt affiniteit met deze complexe doelgroep en weet dat je in deze dynamische omgeving je rust moet bewaren, en dat zorgafstemming met je collega’s erg belangrijk is. Samen maken jullie je sterk voor patiënten die in psychiatrische nood verkeren. Iedere dag biedt een nieuwe uitdaging en dat maakt het werk heel interessant.
Over uitdagingen gesproken, Welland staat op het punt te verhuizen naar een nieuwe kliniek. Kun jij niet wachten om samen met een groot en leuk team de uitdagingen aan te gaan? Kom dan met ons kennismaken!

Ben jij een enthousiaste afstuderende student Verpleegkunde of Social Work met interesse in deze doelgroep? Ook met jou maken wij graag kennis!

Past deze functie bij jou?
Welland is de aselectieve open opname-afdeling van de kliniek Volwassenen. Het is een dynamische plek met een hoge turn-over. De Kliniek Volwassenen is een antwoord op de behoefte in de samenleving om mensen die in (ernstige) psychiatrische nood verkeren goed en menswaardig op te vangen en te behandelen. De behandeling vindt plaats in een omgeving waar veiligheid en bescherming gecombineerd wordt met respectvolle zorg en behandeling. Centraal staat daarin het terugdringen van dwang en drang. De aandacht is gericht op het herwinnen van de eigen regie van de patiënt. Contact met patiënt, naastbetrokkenen en ambulante hulpverlening vormt de basis van ons handelen; zorgafstemming met alle partijen vinden we essentieel.

Wat ga je doen?
  • In een klinische setting ben je verantwoordelijk voor de verpleegkundige diagnostiek en de begeleiding/verpleging van patiënten en ook het verstrekken van medicatie (verpleegkundige). Het doel is het evenwicht vinden, herstellen of handhaven.
  • Voor een aantal aan jou toegewezen patiënten die intensieve complexe zorg nodig hebben stel je het integrale verpleegkundige proces op. Dit coördineer je en je geeft er uitvoering aan.
  • Je levert een bijdrage aan het signaleren en scheppen van voorwaarden voor verbeteringen en innovaties in de zorgverlening, de methodiekontwikkeling en de ontwikkelingen van werkprocessen.

Dit neem je mee
  • Je bent in het bezit van een mbo-/hbo-diploma Verpleegkunde of Social Work en een geldige BIG-registratie, of je bent een afstuderende student Verpleegkunde of Social Work;
  • Je beschikt over relevante werkervaring in de psychiatrie, bij voorkeur met het behandelen en begeleiden van patiënten met complexe problematiek;
  • Je hebt affiniteit met de doelgroep en daarnaast heb je kennis van psychopathologie en somatiek;
  • Je hebt een flexibele werkhouding en je vindt het leuk en een uitdaging om in een dynamische, soms hectische werkomgeving te functioneren.

Wat wij bieden
Je krijgt een tijdelijk contract voor de periode 1 april tot 1 oktober 2024. Het salaris bedraagt minimaal €2.870,-- en maximaal €3.863,-- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (FWG 45 – CAO GGZ, kernfunctie verpleegkundige 2). Verder kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden, Mondriaan Benefits en veel leer- en ontwikkelmogelijkheden. Bekijk alle voordelen van Mondriaan als werkgever.

Wij zijn Mondriaan
Wij zijn er voor alle Zuid-Limburgers. Samen met een breed netwerk, werken we aan een mentaal gezondere samenleving. We bieden preventie, ondersteuning, begeleiding en behandeling. Zoveel mogelijk in de eigen omgeving. Hiermee vergroten we de mentale veerkracht en weerbaarheid van de mensen die onze hulp vragen. We innoveren onze zorgverlening, investeren in onze professionele ontwikkeling en delen onze kennis en kunde. Meer informatie vind je op de Mondriaan website.

Heb je interesse?
Voor vragen of meer informatie over de functie kun je contact opnemen Wendy Plantaz, afdelingshoofd, bereikbaar op het nummer 06-53666778.

Solliciteren kan tot 7 maart 2024.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Daarnaast kunnen referenties opgevraagd worden.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.