Mondriaan zoekt een

Verpleegkundige of Agoog voor de gesloten afdeling (Kliniek Volwassenen)

Dienstverband

32 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Voor de (gesloten) langdurige behandelafdeling van de kliniek Volwassenen in Maastricht, zoeken wij een enthousiaste en betrokken verpleegkundige of agogisch werkende (32-36 u/w). Jij bent betrokken, opmerkzaam en altijd nieuwsgierig naar de oorzaak van gedrag. Je gaat voor de beste zorg en wilt het beste uit jezelf halen. Gaat dit over jou? Kom dan langs! We stellen je graag voor aan ons enthousiaste en dynamische team!

Werken bij de kliniek Volwassenen
In de Kliniek Volwassenen help je patiënten met een ernstige psychische aandoening met hoog complexe zorgvragen maar ook met kleinere dagdagelijkse problemen. Bij ons kun je de tijd nemen voor mensen en samen zoeken naar een oplossing die niet altijd in medicatie ligt.

Past deze functie bij jou?
De afdelingen KD-01 en KD-02 zijn gesloten afdelingen en bieden langdurige behandeling aan patiënten die de veiligheid van een gesloten deur nodig hebben. Met Active Recovery Triad (ART) als kompas, is het doel om binnen de juiste behandelvoorwaarde de patiënt zo veel mogelijk autonomie te geven om het eigen herstelproces vorm te geven. Jij levert een bijdrage aan dit proces. Patiënten krijgen zoveel mogelijk zelf de regie in hun eigen herstelproces. De focus ligt op herstelgerichte zorg en het leren accepteren van de ziekte of leren ermee om te gaan.

Als verpleegkundige of agoog ben je de spil in het multidisciplinaire team. Omdat iedere patiënt uniek is handel je vanuit je eigen observaties en niet alleen volgens geldende procedures. Je maakt gebruik van je eigen creativiteit om invulling te geven aan het behandeltraject. We zijn continu bezig met het verbeteren van onze zorgverlening en met jouw actieve houding en inbreng draag jij hier ook aan bij.

Wat ga je doen?
  • Je observeert en rapporteert aan de hand van gestelde verpleegdoelen, brengt structuur en regelmaat aan en stemt de zorg af op de wensen en mogelijkheden van de patiënt. Om op een professionele manier te werken met probleemgedrag van patiënten maken wij gebruik zowel ABC- als signaleringsplannen;
  • Dagelijks heb je overleg met de regiebehandelaars over de regievoering van de behandelingen.

Wat zeggen onze medewerkers?
“Je doet een beroep op de eigen motivatie van patiënten zodat ze de regie over hun leven terugkrijgen. Het is een uitdagende job maar je staat er niet alleen voor: je maakt deel uit van een fijn team.”


“We zijn 1 team met 1 taak. We zijn er voor elkaar en dat geeft een veilig gevoel. We sparren met elkaar, werken samen aan oplossingen. Het saamhorigheidsgevoel is groot. We zorgen er samen voor dat onze patiënten weer in hun kracht gezet worden.”Dit neem je mee
  • Diploma mbo of hbo Verpleegkunde en een geldige BIG-registratie of een diploma hbo Social Work of mbo Maatschappelijke Zorg/Specifieke Doelgroepen;
  • Kennis van psychopathologie en somatiek;
  • Je hebt affiniteit met de doelgroep;
  • Je kijkt ernaar uit om samen te werken met je collega’s en een flexibele werkhouding is hierbij voor jou vanzelfsprekend. Deze eigenschappen helpen je goed te functioneren in onze dynamische, soms hectische maar vooral boeiende werkomgeving;
  • Je denkt afdelings-overstijgend, je hebt een helicopterview;
  • Je vindt het leuk om een kartrekkersrol te vervullen en dit gaat je ook goed af.

Wat wij bieden
Geschikte kandidaten krijgen bij Mondriaan direct een vast contract. Het salaris bedraagt minimaal €2.870,-- en maximaal €3.863,-- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (FWG 45 - CAO GGZ, kernfunctie verpleegkundige 2 of agogisch werkende 2). Verder kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden, Mondriaan Benefits en veel leer- en ontwikkelmogelijkheden. Bekijk alle voordelen van Mondriaan als werkgever.

Wij zijn Mondriaan
Wij zijn er voor alle Zuid-Limburgers. Samen met een breed netwerk, werken we aan een mentaal gezondere samenleving. We bieden preventie, ondersteuning, begeleiding en behandeling. Zoveel mogelijk in de eigen omgeving. Hiermee vergroten we de mentale veerkracht en weerbaarheid van de mensen die onze hulp vragen. We innoveren onze zorgverlening, investeren in onze professionele ontwikkeling en delen onze kennis en kunde. Meer informatie vind je op de Mondriaan website.

Heb je interesse?
Voor vragen of meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Nathalie Hoeppermans, afdelingshoofd, bereikbaar op het nummer: 06-29674927.

Solliciteren kan tot 1 juli 2024.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.