Mondriaan zoekt een

Verpleegkundige Verslavingszorg

Dienstverband

32 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Voor de kliniek Volwassenen in Maastricht zijn we op zoek naar een ervaren verpleegkundige voor de afdeling klinische verslavingszorg (32-36 uur p.w. in Maastricht) en voor de open opname-afdeling. Omdat jij affiniteit hebt met de doelgroep binnen de verslavingszorg weet je dat je de doelen klein moet houden, dat je patiënten op hun eigen verantwoordelijkheid kunt aanspreken. Jij benadert onze patiënten met een open blik, je kunt je inleven en je veroordeelt niet. Herken jij jezelf hierin? Dan maken we graag kennis met jou!

Past deze functie bij jou?
Binnen de kliniek Volwassenen kunnen patiënten met primair een verslavingsprobleem terecht voor kortdurende klinische zorg.

Afgestemd op de vraag van de patiënt, leveren we gedifferentieerde hulp aan mensen die verslaafd zijn aan alcohol, drugs, medicijnen en/of gokken. Daarnaast kan het ook zijn dat er sprake is van een psychiatrisch ziektebeeld of een andere psychische kwetsbaarheid. Wij zijn erin gespecialiseerd het proces van ontwenning medisch gezien zo humaan en verantwoord mogelijk te laten verlopen door middel van medische observaties en interventies, zonder onnodig lang terug te vallen op medicatie. Wij werken vanuit het 'Symptom Triggered' beleid.

Een jong en ambitieus team zorgt voor de begeleiding en verpleegkundige zorg. In dit team ben jij met jouw senioriteit en ervaring een rolmodel en een vraagbaak voor je collega's. Je werkt uitvoerend mee als verpleegkundige, waar nodig stuur je bij en deel je inzichten met het team.

Wat ga je doen?
 • Je begeleidt patiënten gedurende hun detoxificatieproces. Dit gebeurt individueel maar ook groepsgericht.
 • Je signaleert problemen op psychisch, lichamelijke en sociaal vlak en rapporteert dit aan het multidisciplinair team.
 • Je levert een (therapeutische) bijdrage aan de behandeling en begeleiding van patiënten met ernstige psychiatrische problematieken.
 • Je verricht verpleegtechnische handelingen waardoor het verstrekken van medicatie, injecteren (I.M. en S.C.), het afnemen van urinetesten en monitoring van de parameters.
 • Je levert een bijdrage aan de totstandkoming, uitvoering en evaluatie van het behandelplan.
 • Natuurlijk draag je ook zorg voor rapportages, overdrachten en neem je deel aan multidisciplinaire èn werk-overleggen.
 • Je begeleidt verpleegkundige leerlingen en studenten.
Wat zeggen onze medewerkers?
"Verslavingszorg vind ik de leukste tak van sport binnen de GGZ", vertelt Nathalie, afdelingshoofd Klinische Verslavingszorg. "We stellen kleine doelen: 1 dag niet gebruikt is 1 dag gewonnen. Uiteraard blijft het doel wel om dit voor een langere periode vol te houden. Je doet een beroep op de eigen motivatie van patiënten, zodat ze de regie over hun leven terugkrijgen. Je ondersteunt de patiënten bij hun wens om afstand te doen van hun negatieve levensstijl. Het is een uitdagende job maar je staat er niet alleen voor, je maakt deel uit van een fijn team."

Dit neem je mee
- Je bent in het bezit van minimaal het diploma hbo of mbo Verpleegkunde en een BIG-registratie.
 • Daarnaast beschik je over minstens 4 jaar ervaring in de psychiatrische verpleegkunde en kennis omtrent psychiatrische ziektebeelden en persoonlijkheidsstoornissen.
 • Het is een pré wanneer je kennis en praktijkervaring hebt op het gebied van verslavingsproblematiek en ook kennis hebt van de specifieke werking van alcohol en psychotrope stoffen.
 • Je beschikt over een hoge mate van zelfstandigheid, durft initiatieven te nemen en je kunt als rolmodel fungeren.
 • Indien noodzakelijk ben je bereid op de andere afdeling/locatie uit te helpen.
 • Je hebt een geldig rijbewijs.

Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website .

Is je interesse gewekt?
Voor vragen of meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Nathalie Coenen, Afdelingshoofd, bereikbaar op het nummer: 06-27098328.

Heb je interesse, stuur dan een reactie via de sollicitatiebutton.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld