Mondriaan zoekt een

Verslavingsarts KNMG en Opleider

Dienstverband

28 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Voor Mondriaan Verslavingszorg (VZ) zoeken wij een verslavingsarts (28-36 uur p.w.) die op termijn mede als opleider (7 uur p.w.) zou willen werken. Bij Mondriaan Verslavingszorg werken we binnen een complex psychiatrisch kader. Er is meer samenwerking met de psychiatrie waardoor we verder kijken dan de verslaving. We delen onze expertise, sparren met elkaar, oordelen niet en zijn continu op zoek naar mogelijkheden om de zorg te verbeteren en samenwerking te bevorderen.

Informatie
Jij? Je bent een ervaren verslavingsarts en je kent de dynamiek binnen dit jonge vakgebied waarin alles samenkomt: somatiek, psychiatrie en het sociaal-maatschappelijk aspect. Dat is wat het boeiend maakt. Als opleider begeleid je bevlogen en ambitieuze AIOS. Kennis delen, leren van elkaar, meewerken aan onderzoekstrajecten. Zijn wij een match?

Past deze functie bij jou?
Werken bij Mondriaan Verslavingszorg (VZ) betekent werken binnen een dynamische verslavingszorginstelling met een open, informele en creatieve werksfeer. Door de diversiteit van problematiek en behandeling, hulp- en dienstverlening, is Mondriaan VZ een veelzijdige werkgever. Wij bieden hulp en advies aan mensen die verslaafd zijn aan alcohol, drugs, medicijnen en/of gokken en we zoeken naar de best passende behandeling of begeleiding voor iedere patiënt. Dat kan ambulant, klinisch en/of in deeltijdbehandeling zijn.

Wat ga je doen?
Als verslavingsarts geef je vorm aan het regiebehandelaarschap. Je voert regiebehandelaar-gesprekken en geeft inhoudelijk sturing aan collega's binnen het multidisciplinaire team. Je onderhoudt goede contacten met patiënten en collega’s maar ook met huisartsen, medisch specialisten en overige (zorg)professionals. Wanneer nodig geef je advies aan verwijzers en andere in- en externe collega's. Verder lever je een actieve bijdrage binnen de organisatie aan innovatie en verbetering van de kwaliteit van zorg. Het begeleiden van VZ-artsen in opleiding en verpleegkundig specialisten in opleiding behoort eveneens tot het takenpakket. Om als opleider werkzaam te zijn moet je minimaal 3 jaar ervaring hebben als zodanig (uitgaand van een fulltime dienstverband).

Wat zeggen onze medewerkers?
Monique, verslavingsarts: "Ik werk bij Mondriaan met een heel goed team en samen werken we aan het herstel van mensen die kampen met middelenmisbruik en alle ellende en schaamte die dat teweegbrengt. Dat ik er voor hen mag zijn, vind ik het meest bijzondere aan mijn werk. We luisteren zonder te oordelen met respect en acceptatie van hun beperkingen. In de maatschappij, vaak ook bij zorgprofessionals die niet in de verslavingszorg werken, heerst nog al eens de overtuiging dat verslaafden zelf verantwoordelijk zijn voor hun verslaving. Verslaving wordt door veel mensen gezien als een morele zwakte. Dat is het niet; het is een ziekte. Het kan iedereen overkomen. En daaraan heeft de patiënt net zoveel of weinig schuld als patiënten met een andere psychische of een lichamelijke aandoening.”

Jouw kwaliteiten
  • Je hebt een afgeronde opleiding tot basisarts met als toevoeging de postdoctorale opleiding Verslavingsarts KNMG en je bent BIG geregistreerd;
  • Vanuit jouw specifieke deskundigheid draag je bij aan het kwaliteitsbeleid van Mondriaan en ben je actief betrokken bij wetenschappelijk onderzoek;
  • Als opleider ben je betrokken en heb je regelmatig overleg met de AIOS, de directie, werkbegeleiders en supervisoren. Je wordt geacht om regelmatig aanwezig te zijn bij professionaliseringsmomenten en georganiseerde bijeenkomsten met het opleidingsinstituut;
  • Als opleider draag je de opleiding tot verslavingsarts uit in en buiten het centrum, ontwikkel en volg je het opleidingsplan van de AIOS. Je hebt een coachende maar ook beoordelende rol als opleider ten opzichte van de AIOS.

Wat wij bieden
Geschikte kandidaten krijgen bij Mondriaan direct een vast contract. Het salaris bedraagt minimaal €5.722,-- en maximaal €8.903,-- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (FWG 75 - CAO GGZ, kernfunctie Geneeskundige 1 gecombineerd met het addendum Opleider), daar bovenop komt een arbeidsmarkttoeslag van 5%. Verder kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden, Mondriaan Benefits en veel leer- en ontwikkelmogelijkheden. Bekijk alle voordelen van Mondriaan als werkgever.

Wij zijn Mondriaan
Wij zijn er voor alle Zuid-Limburgers. Samen met een breed netwerk, werken we aan een mentaal gezondere samenleving. We bieden preventie, ondersteuning, begeleiding en behandeling. Zoveel mogelijk in de eigen omgeving. Hiermee vergroten we de mentale veerkracht en weerbaarheid van de mensen die onze hulp vragen. We innoveren onze zorgverlening, investeren in onze professionele ontwikkeling en delen onze kennis en kunde. Meer informatie vind je op de Mondriaan website.

Heb je interesse?
Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Jenny Conraads, (RVE-manager), bereikbaar op het nummer: 06-34372677 en/of met Monique Bongaerts (verslavingsarts KNMG, specialismeleider Verslaving en opleider verslavingsarts bij Mondriaan), tel.088-5067700.

Reageren kan via de sollicitatie button.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Bij indiensttreding dien je een Verklaring Omtrent Gedrag en een geldige BIG-registratie te overleggen. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.