Werken in een ziekenhuis

Het meest bekende werkveld uit de zorgsector is misschien wel het ziekenhuis. Want als je specialistische medische zorg nodig hebt, ga je vaak direct naar een ziekenhuis. Wil jij ook werken in het ziekenhuis? Lees hier wat dit werkveld precies inhoudt en wat jij hier allemaal kunt doen.

Werken in ziekenhuizen

Als jij komt werken in een ziekenhuis...

  • ...help jij mensen van verschillende leeftijden aan de juiste specialistische zorg
  • ...heb je intensief contact met jouw patiënten
  • ...werk je samen met verschillende professionals op uiteenlopende afdelingen
  • ...zie je flink wat mensen komen en gaan

Je vindt tientallen specialismen in een ziekenhuis. Er zijn dan ook verschillende ziekenhuizen en ontzettend veel functies binnen ieder ziekenhuis. Bekende functies zoals arts, chirurg en verpleegkundige, maar ook functies die je misschien nog niet kent. Bijvoorbeeld laborant, communicatiedeskundige of financieel expert. Daarnaast zijn beroepen als operatieassistent, anesthesiemedewerker en kraamverzorgende in het ziekenhuis te vinden.

Ook binnen deze functies zijn er verschillen. Zo kan een verpleegkundige werkzaam zijn op verschillende afdelingen en dus gespecialiseerd zijn als oncologieverpleegkundige, longverpleegkundige, kinderverpleegkundige of intensive care verpleegkundige. Zo zie je maar: ook al werk je in het ziekenhuis ‘maar’ op één plek, het werk is toch heel divers.

Alle beroepen in de zorg

Werken en leren in het ziekenhuis

In het ziekenhuis, net zoals in zorg en welzijn in het algemeen, blijf je altijd leren. Sterker nog: je hoeft niet eens (veel) ervaring te hebben om in het ziekenhuis aan de slag te mogen. Je kunt namelijk een leerwerktraject volgen en zo een opleiding combineren met direct werkervaring opdoen. Je leert het vak meteen in de praktijk en ontvangt daarvoor een leerlingsalaris. Kijk maar eens naar onderstaande video, waarin mbo-verpleegkundige in opleiding Annemarie en haar praktijkopleider Eveline vertellen over het BBL-traject.

Vacatures bij ziekenhuizen in Limburg

Is je zorghart sneller gaan kloppen en wil jij ook graag werken in het ziekenhuis? Ga dan verder met oriënteren door de verschillende opleidingen te bekijken, een bijeenkomst bij te wonen en je te laten inspireren door verhalen van zorgmedewerkers. Of duik gewoon meteen in de openstaande ziekenhuisvacatures in de regio Limburg. Wie weet zit jouw droombaan er wel tussen!

Naar ziekenhuisvacatures