Land van Horne zoekt een

Zorgassistent / Zorgondersteuner in opleiding

Dienstverband

12 - 20 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 2

Standplaats

Maarheeze

Werkvelden

Ouderenzorg
Zorgassistent, een functie waarin je het welzijn van onze ouderen centraal stelt en je taken combineert met zorgondersteunende en huishoudelijke werkzaamheden. Vanuit deze functie ben je bereidt de opleiding voor Zorgondersteuner te volgen, zodat je nog meer kan betekenen binnen de zorg van onze ouderen.

Wij hebben mogelijkheden op de afdeling PG (12-18 uur) en somatiek (maximaal 20 uur) van zorgcentrum Marishof.

Wat ga je doen?
Als Zorgassistent heb je een belangrijk bijdrage aan het welzijn van onze ouderen en help je waar mogelijk mee ter ondersteuning van de zorg en het huishouden.
Het is jouw taak om bij te dragen aan een veilige en prettige woonomgeving voor de cliënten. Dit doe je met name door toezicht te houden in de huiskamer en daarnaast heb je een belangrijke rol in de ondersteuning van onze zorgmedewerkers.
Dat wil zeggen dat, naast diverse welzijnstaken, er ook veel tijd en aandacht naar het zorgproces gaat. Je bent dan bezig met bijvoorbeeld bedden verschonen en opmaken, waskommen schoonmaken, po zakken verschonen en wasgoed ophalen. Daarnaast kan het voorkomen dat je helpt en ondersteuning biedt aan onze cliënten bij het haren kamen, nagels lakken, scheren, etc.

In deze functie heb je tijd en aandacht voor cliënten en hun familie. Je helpt cliënten ook bij het eten, drinken en kleine activiteiten en verricht enkele huishoudelijke taken indien nodig. Je signaleert bijzonderheden bij cliënten (in gedrag e.d.) en meldt deze bij de verantwoordelijke zorgverlener. Je bent werkzaam in wisselende diensten.

Je start als zorgassistent, daarna groei je door naar de functie van zorgondersteuner en krijg je een interne opleiding, waarbij je 2 onderdelen van de Helpende functie aangeleerd krijgt om zo wat meer zorgtaken te kunnen uitvoeren als verdere verdieping van je functie (ADL taken, zoals kousen aantrekken, helpen met in- en uit bed gaan, wassen, e.d.). Na deze interne opleiding wordt je Zorgondersteuner en ga je ook naar een volgende functie- en loonschaal.

Je werkt zelfstandig in de huiskamer en in de woonruimte van de cliënten, maar je kan altijd een beroep doen op een zorgcollega op je afdeling. je collega's zijn altijd dicht bij je in de buurt.

Wat wij vragen Je kant goed zelfstandig aan de slag, bent mensgericht (je ziet wie waar behoefte aan heeft), oplettend, flexibel ingesteld, hebt affiniteit met de ouderenzorg en beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Daarnaast ben je in staat een gezellige, huiselijke sfeer te creëren.
Ervaring met vergelijkbaar werk is een voordeel, maar geen vereiste. Een warm hart voor onze ouderen en een aanpakkersmentaliteit zijn het allerbelangrijkst.

Wat wij je biedenEen leuke en belangrijke baan gericht op het welzijn van onze ouderen. De functie is ingeschaald in FWG15 van het FWG 3.0-systeem (min. € 13,78 en max. € 16,72). Wanneer je de opleiding tot zorgondersteuner hebt gevolgd word je ingeschaald in FWG20 (min. 14,29 en max. € 17,71). Je krijgt in 1ste instantie een tijdelijk contract en na het behalen van je opleiding tot Zorgondersteuner, bieden we je graag een vast contract.

De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg en je ontvangt een eindejaarsuitkering van 8,33%.

Interesse? Past deze (groei) functie bij jou? leuk! Solliciteer dan direct via de 'solliciteer direct' knop. Heb je nog vragen? Neem dan even contact op met de teamleiders Sandra Vos (somatiek) op T 06 - 1830 1772 of Anouk van Roij (PG), T. 088 987 88 84.