Land van Horne zoekt een

Zorgassistent / Zorgondersteuner in opleiding

Dienstverband

20 uur per week

Opleidingsniveau

VMBO

Standplaats

Weert

Werkvelden

Ouderenzorg
Zorgondersteuner in opleiding op de afdeling 'Verpleging PG' op onze mooie zorglocatie Hornehoof.

Wat ga je doen? Als Zorgassistent lever je een belangrijke bijdrage aan een fijne dag voor onze bewoners waarbij het welzijn centraal staat. Je draagt bij aan een veilige en prettige woonomgeving waarbij je toezicht houd in de huiskamer en een belangrijke rol hebt in de ondersteuning van jouw zorgcollega’s in bijvoorbeeld de zorg en het huishouden.

Naast diverse welzijnstaken gaat er ook tijd en aandacht naar het zorgproces.
Denk hierbij aan:
  • Huishoudelijke taken, zoals bedden verschonen, het ophalen van wasgoed en het schoonmaken van je werkomgeving
  • Ondersteuning bieden bij eten en drinken en het ondernemen van kleine activiteiten
  • Daarnaast kan het voorkomen dat je ondersteuning biedt aan onze bewoners bij de persoonlijke verzorging als in haren kammen, scheren, nagels lakken etc.

In deze functie heb je tijd en aandacht voor onze bewoners, maar ook voor hun familie.
Je kunt bijzonderheden signaleren in bijvoorbeeld gedrag en bespreekt deze met de verantwoordelijke zorgverlener.
Je werkt wisselende diensten (ook in het weekend) en bent zelfstandig werkzaam in de huiskamer en woonruimte van onze bewoners, maar je kan daarbij altijd beroep doen op je zorgcollega’s.

Je start als Zorgassistent zodat je jezelf de werkzaamheden eigen kan maken, om uiteindelijk door te groeien naar de functie van Zorgondersteuner.
Hierbij krijg je een interne opleiding waarbij je 2 onderdelen van de Helpende functie krijgt aangeleerd om zo meer zorgtaken (zelfstandig) te kunnen uitvoeren als verdieping van je functie.
Denk hierbij aan ondersteuning bij ADL: wassen en aankleden, het aantrekken van (steun)kousen, helpen met in- en uit bed gaan en ondersteuning bieden bij toiletgang.
Na het afronden van de opleiding wordt je Zorgondersteuner en ga je ook naar een volgende loonschaal.

Wat wij vragen Je kan goed zelfstandig werken, bent mensgericht (je ziet wie waar behoefte aan heeft), bent oplettend, flexibel ingesteld, hebt affiniteit met de ouderenzorg en beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Daarnaast ben je in staat een gezellige, huiselijke sfeer te creëren.
Ervaring met vergelijkbaar werk is een voordeel, maar geen vereiste. Een warm hart voor onze ouderen en een aanpakkersmentaliteit zijn het allerbelangrijkst.

Wat wij je biedenEen leuke en belangrijke baan gericht op het welzijn van onze ouderen. De functie is ingeschaald in FWG15 van het FWG 3.0-systeem (min. € 13,78 bruto per uur en voor een (ervaren) Zorgondersteuner, ingeschaald in FWG20 is het loon min. € 14,29 bruto per uur).
Je krijgt in 1ste instantie een tijdelijk contract en na het behalen van je opleiding tot Zorgondersteuner, bieden we je graag een vast contract aan.
De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg en je ontvangt een eindejaarsuitkering van 8,33%.

Interesse? Leuk! reageer dan meteen even!
Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met teamleider Angela op Heij, op T 088 - 987 83 44.