Mondriaan zoekt een

Zorgondersteuner bij forensisch beschermde woonvorm

Dienstverband

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Beschermd Wonen van Radix, onderdeel van Mondriaan (trans)forensische zorg, zoekt een enthousiaste zorgondersteuner (24-36 uur p.w. in Heerlen). Jij staat stevig in je schoenen. Met humor, relativering en tact weet jij de rust te bewaren, ook in een dynamische omgeving. Een huiselijke sfeer? Als geen ander kun jij daarvoor zorgen. Jouw job? We maken we graag kennis met je!

Informatie
Radix behandelt patiënten die in het verleden delicten hebben gepleegd in samenhang met een psychiatrische en/of verslavingsstoornis. Het is ons doel om deze cliënten een geïntegreerde behandeling te bieden, gericht op het zelfstandig kunnen functioneren in de maatschappij en het reduceren van het delict risico tot een maatschappelijk aanvaardbaar niveau. Hierbij staat de samenhang tussen het delict, de psychiatrische stoornis en het eventuele middelengebruik centraal.

Als na de klinische behandeling de stap naar zelfstandig wonen nog te groot is voor een cliënt, dan is er de mogelijkheid om door te stromen naar de forensisch beschermde woonvorm (FBW) van Radix. Deze bevindt zich op de Mondriaan hoofdlocatie in Heerlen.

Past deze functie bij jou?
We vinden het belangrijk dat onze cliënten in de FBW kunnen verblijven in een prettige en huiselijke omgeving. Daar kom jij in beeld want als zorgondersteuner weet jij hier als geen ander voor te zorgen! Met jouw vriendelijke en positieve instelling breng jij die huiselijke sfeer.

Wat ga je doen?
 • Je verricht diverse huishoudelijke en dagdagelijkse taken ter ondersteuning en ontlasting van het team, zoals bijvoorbeeld boodschappen doen maar ook het organiseren van kookactiviteiten. Je gaat hierbij ordelijk en hygiënisch te werk;
 • Je houdt toezicht op de hygiëne van de afdeling en levert een bijdrage in het kader van de HACCP;
 • Je controleert de huishoudelijke voorraden, vult zo nodig aan en je draagt mede zorg voor het op peil blijven daarvan;
 • Je signaleert afwijkingen en meldt deze aan het team. Denk hierbij aan kwaliteit van de voeding, schoonmaak, onderhoud, assortiment, transport en de kwaliteit van de totale dienstverlening.
 • Soms is ondersteuning in de avonduren en/of weekenden gewenst, dit gaat in overleg.
Dit neem je mee
 • Mbo-diploma kwalificatieniveau 2, richting helpende Zorg en Welzijn of een vergelijkbare achtergrond;
 • Je hebt kennis van en ervaring met diverse huishoudelijke taken;
 • Je kent de HACCP-voorschriften;
 • Je bent sociaal, inlevend en tactvol en beschikt over een hoge mate van geduld en doorzettingsvermogen in relatie tot de begeleiding van onze cliënten;
 • Daarnaast heb je een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse taal;
 • Je bent in het bezit van een Rijbewijs B.
Wat wij bieden
Geschikte kandidaten krijgen bij Mondriaan direct een vast contract. Het salaris bedraagt minimaal €1.762,-- en maximaal €2.600,-- (FWG 25 - CAO GGZ, kernfunctie medewerker zorg 3). Verder kun je als medewerker bij Mondriaan rekenen op goede arbeidsvoorwaarden, Mondriaan Benefits en veel leer- en ontwikkelmogelijkheden. Bekijk alle voordelen van Mondriaan als werkgever beneden op deze pagina.

Wij zijn Mondriaan
Wij zijn er voor alle Zuid-Limburgers. Samen met een breed netwerk, werken we aan een mentaal gezondere samenleving. We bieden preventie, ondersteuning, begeleiding en behandeling. Zoveel mogelijk in de eigen omgeving. Hiermee vergroten we de mentale veerkracht en weerbaarheid van de mensen die onze hulp vragen. We innoveren onze zorgverlening, investeren in onze professionele ontwikkeling en delen onze kennis en kunde. Meer informatie vind je op de Mondriaan website.

Heb je interesse?
Voor vragen of meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Sabine Dukers, afdelingshoofd, bereikbaar via het secretariaat op het nummer: 088-506 6936.

Solliciteren kan tot 28 maart 2023 via de sollicitatiebutton

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Daarnaast kunnen referenties opgevraagd worden.