De Zorggroep zoekt een

Zorgprofessional met de rol van werkbegeleider, Hybride Leerafdeling, Venlo

Dienstverband

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Venlo

Werkvelden

Ouderenzorg
Anders dan we gewend zijn, want het merendeel van het team wordt vormgegeven door collega’s in opleiding onder begeleiding van een aantal gediplomeerde zorgmedewerkers. Zoek jij als Zorgprofessional een baan waarin jij je kennis en kunde kan overdragen op leerlingen? Dan is dit jouw kans!

Wat ga je doen?
In 2021 zijn De Zorggroep en Gilde Opleidingen samen een nieuwe uitdaging aangegaan en is er een hybride leerafdeling gestart: woongroep Olijf. Deze is in D’n Horstgraaf gelegen in het mooie Auxiliatrixpark in Venlo waar mensen met Dementie wonen. Hybride betekent dat we school en beroepspraktijk bij elkaar organiseren, naast theorie is er veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling in de praktijk. Het is een nieuwe manier van opleiden waarbij je werken en leren op een natuurlijke wijze met elkaar verbindt en de praktijk leidend is voor de theorie. De collega’s in opleiding leren door te reflecteren op echte situaties vanuit de praktijk ondersteund door een vast team van gediplomeerde medewerkers die in staat zijn om hun kennis en kunde op een enthousiaste wijze over te dragen. Docenten (experts op het gebied van leren) en zorgprofessionals van het team (experts op het gebied van het vak) ondersteunen het leerproces van de collega’s in opleiding. Hierdoor ontstaat integratie tussen werk - het leveren van kwalitatief hoogstaande dienstverlening - en leren, zowel bij collega’s in opleiding als bij gediplomeerde zorgprofessionals. Het leerproces van je collega in opleiding is leidend en bepaald voor een groot gedeelte hoe jouw dag eruit ziet.

We zijn op zoek naar enthousiaste zorgprofessionals, verzorgende IG en verpleegkundigen die de hybride leeromgeving mee vorm geven en een gezond leerklimaat kunnen creëren. Hier ben je én zorgprofessional én werkbegeleider en in beide rollen mag je ook werken en leren tegelijkertijd.

Hoe zorgen wij voor jou?
Werken bij De Zorggroep betekent werken binnen een grote organisatie waar de cliënt centraal staat. Je kunt erop rekenen dat zaken goed geregeld zijn en alles wat je nodig hebt om goede en warme zorg te leveren voorhanden is. Heb jij je carrière pad al uitgestippeld of weet je nog niet precies welk pad je gaat bewandelen? Bij De Zorggroep ben je van harte welkom! Werken in de ouderenzorg betekent dat jij je rugzak vult met waardevolle ervaring in bijvoorbeeld organiseren, klantgerichtheid en zelfstandigheid. Dat is in iedere volgende baan mooi meegenomen. Over een paar jaar klaar voor een volgende stap of opleidingstraject? Laat het ons weten! De loopbaancoaches van De Zorggroep gaan graag het gesprek met je aan. Heb je jouw droombaan bij De Zorggroep gevonden en heb je het helemaal naar je zin? Daar worden we blij van. Het is jouw carrière, dus jij staat centraal.

Als Verzorgende IG schalen we je in op basis van de cao VVT, FWG 35 met een salaris van maximaal € 3.256,53 bruto per maand bij een fulltime dienstverband van gemiddeld 36 uur per week.

Als Verpleegkundige niveau 4 schalen we je in op basis van de cao VVT, FWG 45 met een salaris van maximaal € 3.848,27 bruto per maand bij een fulltime dienstverband van gemiddeld 36 uur per week.

Dat jij je elke dag met hart en ziel inzet voor het wel en wee van de bewoners is een beloning dubbel en dwars waard. Daarom ontvang je boven op je salaris een:
  • Vakantiegeld (8%) en een vaste eindejaarsuitkering (8,3%)
  • Focus op Positieve Gezondheid; zo zijn we een rookvrije organisatie en krijg je toegang tot onze Smart Health app met oplossingen om duurzaam inzetbaar te zijn en te blijven
  • Interessante secundaire voorwaarden zoals een fietsplan, fitnessplan en de mogelijkheid om verlofuren te kopen of verkopen
  • Korting op (zorg)verzekeringen en goedkope uitjes via het “weg-na-het-werk”-programma
  • Ieder jaar wordt jouw inzet gewaardeerd met een trede omhoog binnen jouw functieschaal

Wat maakt jou de juiste zorgprofessional en werkbegeleider??
Je hebt aandacht voor het scheppen van een veilig werk, leef en leerklimaat. Je bent zelfverzekerd, hebt goede communicatieve vaardigheden, denkt out of the box en kunt anderen motiveren en stimuleren. Ook krijg je energie van de groei van anderen en vind het leuk om je kennis over te dragen. Je begeleidt, ondersteunt, coacht en adviseert waar nodig zodat de collega in opleiding in zijn kracht gezet wordt. Je bent bekend met de principes van reflectie en kunt je deze toepassen op zowel je collega’s in opleiding als op jezelf. Ook kun je snel schakelen om de leervragen van je collega in opleiding zo optimaal mogelijk te ondersteunen. Omdat het een nieuwe manier van opleiden is wordt je uitgedaagd om mee te denken in de ontwikkeling van de afdeling en de werkwijze en het vorm geven van jouw functie.

Verder belangrijk:
  • Ervaring en affiniteit met mensen met dementie.
  • Ervaring en affiniteit met het begeleiden van collega's in opleiding.
  • Diploma als verzorgende IG of verpleegkundige niveau 4 of hbo-V, met minimaal 3 jaar werkervaring
  • Wel bevoegd maar niet meer bekwaam voor de verpleegtechnische handelingen? We helpen je graag met de juiste scholing om deze te behalen
  • Het volgen of gevolgd hebben van de blended leerlijn vakbekwame werkbegeleider of een andere scholing m.b.t. werkbegeleiding is een pré.

Enthousiast geworden?
Leuk, we leren je graag kennen! Solliciteer direct en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wil je meer informatie over de functie of zelf ervaren hoe het is om bij De Zorggroep te werken? Loop vrijblijvend een dagje mee op de Hybride Leerafdeling in Venlo. Onze recruiters vertellen je graag meer over het werk van een Zorgprofessional met de rol van werkbegeleider op de Hybride Leerafdeling en zijn te bereiken via werkenbij@dezorggroep.nl

Het is niet toegestaan om deze vacature en de daarin vermelde contactgegevens te gebruiken voor acquisitiedoeleinden

De Zorggroep
Werken bij De Zorggroep

Werken bij De Zorggroep betekent een betekenisvolle invulling geven aan het leven van kwetsbare mensen en bijdragen aan de lokale samenleving. Samen met jou durven we te kijken naar wat past bij jou en wat jouw plek binnen De Zorggroep kan zijn.

Samen begint met jou.

Als grootste zorgaanbieder in Noord- en Midden-Limburg bieden wij een breed aanbod van diensten. Met thuiszorg en vele woon- en zorglocaties bieden we ondersteuning, zorg en specialistische behandeling aan iedereen die dat nodig heeft. Werken vanuit Positieve Gezondheid staat bij ons centraal. Dat betekent dat het accent niet op de ziekte of beperking ligt, maar op de mensen zelf: op hun veerkracht en hun mogelijkheden. Wij willen bijdragen aan een vitale gemeenschap, waarin mensen zelfredzaam en bovenal gelukkig zijn. Samen met 5000 medewerkers en onze 2200 vrijwilligers zetten we ons dagelijks in voor dit ideaalbeeld. Onze medewerkers willen iets voor een ander kunnen betekenen. Daarom bieden wij talloze mogelijkheden waarin ze zowel zichzelf als het vak kunnen ontwikkelen. Zo hebben we een medezeggenschapsraad, maar bijvoorbeeld ook een PAR (professionele adviesraad). De PAR geeft onafhankelijk, gevraagd en ongevraagd advies aan raad van bestuur over actuele werkinhoudelijke onderwerpen zoals het rookbeleid en kwaliteitsindicatoren. Op deze manier kunnen medewerkers ook echt een bijdrage leveren en datgene doen waar hun hart ligt.