Bijscholing in de zorg

Heb je de ambitie om verder te groeien of wil je jezelf specialiseren in een specifiek interesse- of vakgebied? Dan kan een cursus, training, masterclass of bijscholing in de zorg jou helpen dit te verwezenlijken. Zonder dat je hier een volledige studie voor hoeft te volgen. Je volgt namelijk geen fulltime opleiding, maar kiest alleen de onderdelen die voor jou interessant zijn. Zo blijf je toch in beweging.

Meer voor zorgprofessionals

Welke bijscholingen in de zorg zijn er?

Bij bijscholing in zorg en welzijn kun je denken aan allerlei manieren om je kennis uit te breiden. Je kunt het in principe zo groot of klein maken als je zelf wilt. Van meedoen aan een online webinar of masterclass in de zorg tot een cursus van een paar maanden volgen. Het ligt maar net aan de kennis die jij wilt opdoen en hoe jij het liefst leert.

Over het algemeen is bijscholing gericht op een enkel onderwerp in plaats van een breed vak. Zo kun je veel meer de diepte in op een bepaald werkveld, ziektebeeld of behandeling. Bijvoorbeeld palliatieve zorg, epilepsie of medicatieveiligheid. Ook zaken zoals de wet BIG of samenwerking in de zorg worden in trainingen in de zorg behandeld. Daardoor ontwikkel je niet alleen je expertise, maar ook jezelf.

Ontdek meer:

Waar kan ik bijscholing in de zorg volgen?

Verschillende particuliere- en onderwijsinstellingen bieden cursussen, masterclasses of trainingen in de zorg aan. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij ROC’s en hogescholen in de buurt of informeer bij je werkgever of die jou kan verwijzen. Met een beetje geluk helpt je werkgever je nog wat op weg bij het vinden van de juiste bijscholing ook!

Inschrijven voor nascholing in zorg en welzijn

Heb je eenmaal een cursus, training of masterclass zorg en welzijn gevonden, dan kun je je meestal gewoon inschrijven. Soms moet je voldoen aan bepaalde eisen, dus vergeet niet daarnaar te kijken. Informeer ook gerust bij je werkgever wat de mogelijkheden qua nascholing en financiering zijn. We wensen je veel leerplezier!

Hulp met kiezen nodig? Met zo’n groot aanbod aan bijscholingen kan je misschien wel wat extra hulp gebruiken bij het maken van een beslissing. Vraag daarom gerust gratis loopbaancoaching aan bij Sterk in je werk. De loopbaancoaches helpen je graag de juiste bijscholing in de zorg te vinden.

Gratis loopbaancoaching