Mondriaan zoekt een

GGZ-verpleegkundige - Open Opname en Klinische Detox

Dienstverband

20 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Voor de gecombineerde klinische 24-uurs afdelingen Open Opname en Klinische Detox van de kliniek Volwassenen in Maastricht zoeken wij een GGZ-verpleegkundige (20-36 uur p.w.). Als verpleegkundige kun jij het verschil maken in het leven van onze patiënten. Er worden kleine stapjes gezet, maar jij ziet ze. Want jij kijkt naar de mens achter de psychiatrie en/of verslaving. Jij ziet de hulpvraag en biedt die ondersteuning die nodig is om hun leven weer op de rails te krijgen.

Informatie
Heb jij als verpleegkundige ruime ervaring in de psychiatrie en/of verslavingszorg en lijkt het je leuk om op basis van jouw kennis een rolmodel te zijn voor de rest van het team? Of ben je juist nieuwsgierig en wil je graag (meer) ervaring opdoen? Wij verwelkomen jou graag!

Past deze functie bij jou?
Afdeling KD1.1 is een Open Opname afdeling waar zorg wordt geboden aan maximaal 11 patiënten met uiteenlopende ziektebeelden, in de leeftijd van 18 tot 65 jaar. De afdeling werkt nauw samen met de ambulante behandelteams zoals FACT (Flexible Assertive Community Treatment), SEP (Spoedeisende Psychiatrie), de behandelprogramma’s van PsyQ en de poli verslavingzorg. Zij blijven gedurende de opname ook verantwoordelijk voor de behandeling van de patiënt.

Afdeling KE1.1. is een Klinische Detox afdeling waar kortdurend zorg wordt geboden aan maximaal 12 patiënten met primair een verslavingsprobleem, eveneens in de leeftijd van 18 tot 65 jaar. Afgestemd op de vraag van de patiënt, leveren we gedifferentieerde hulp aan mensen die verslaafd zijn aan alcohol, drugs, medicijnen en/of gokken. Daarnaast kan het ook zijn dat er sprake is van een psychiatrisch ziektebeeld of een andere psychische kwetsbaarheid. Wij zijn erin gespecialiseerd het proces van ontwenning, medisch gezien, zo humaan en verantwoord mogelijk te laten verlopen door middel van medische observaties en interventies, zonder onnodig lang terug te vallen op medicatie. Wij werken vanuit het ‘Symptom Triggered’ beleid.

Je bent als verpleegkundige inzetbaar op de beide afdelingen en je vormt de spil in het multidisciplinaire team. Je observeert en rapporteert aan de hand van gestelde verpleegdoelen, brengt structuur en regelmaat aan en stemt de zorg af op de wensen en mogelijkheden van de patiënt. Om op een professionele manier te werken met probleemgedrag van patiënten maken wij bijvoorbeeld gebruik van signaleringsplannen. Iedere patiënt is uniek en daarom werk je niet altijd volgens vaste procedures maar gebruik je je eigen creativiteit om invulling te geven aan het behandeltraject. Er is dagelijks overleg met de regiebehandelaars over de regievoering van de behandelingen.

Wat zeggen onze medewerkers?
“We zijn 1 team met 1 taak. Het team is er voor elkaar en dat geeft een veilig gevoel. We kunnen met elkaar sparren en samen werken aan oplossingen, het saamhorigheidsgevoel is groot. Samen zorgen we dat onze patiënten weer in hun kracht gezet worden.”

“Er zijn patiënten die we vaker zien, omdat ze bijvoorbeeld terugvallen in hun verslaving. Wij oordelen daar niet over. Als zij om hulp vragen, helpen wij ze hun leven weer op de rails te krijgen. Soms moet je ze dan aanspreken op hun verantwoordelijkheid.”

Dit neem je mee
  • Je hebt een afgeronde mbo-/ hbo-opleiding verpleegkunde met BIG registratie;
  • Je hebt kennis van psychopathologie en somatiek, affiniteit met de doelgroep en je bent nieuwsgierig naar waar gedrag vandaan komt;
  • Je kijkt ernaar uit om samen te werken met je collega’s. Een flexibele werkhouding is hierbij voor jou vanzelfsprekend. Deze eigenschappen helpen je goed te functioneren in onze dynamische, soms hectische maar boeiende werkomgeving;
  • Verder handel je vanuit je eigen observaties, dus niet alleen volgens geldende procedures maar je neemt vooral ook je eigen creativiteit mee in dit proces. Wij zijn continu bezig met het verbeteren van onze zorgverlening en verwachten ook hierin van jou een actieve houding;
  • Als je beschikt over passende werkervaring, dan is dat uiteraard welkom. Maar ook als je schoolverlater of starter bent of ervaring hebt met de verpleging en/of begeleiding van andere doelgroepen en een overstap overweegt naar de ggz, kijken wij ernaar uit om kennis met je te maken. We zijn nieuwsgierig hoe jouw ambitie en interesses matchen met de zorg die onze patiënten van ons vragen.

Wat wij bieden
Geschikte kandidaten krijgen meteen een vast contract. Het salaris bedraagt minimaal €2.870,-- en maximaal €3.863,-- (FWG 45 CAO GGZ, kernfunctie GGZ verpleegkundige 2) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Verder kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden, Mondriaan Benefits en veel leer- en ontwikkelmogelijkheden. Bekijk alle voordelen van Mondriaan als werkgever.

Wij zijn Mondriaan
Wij zijn er voor alle Zuid-Limburgers. Samen met een breed netwerk, werken we aan een mentaal gezondere samenleving. We bieden preventie, ondersteuning, begeleiding en behandeling. Zoveel mogelijk in de eigen omgeving. Hiermee vergroten we de mentale veerkracht en weerbaarheid van de mensen die onze hulp vragen. We innoveren onze zorgverlening, investeren in onze professionele ontwikkeling en delen onze kennis en kunde. Meer informatie vind je op de Mondriaan website.

Heb je interesse?
Voor vragen of meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Nathalie Coenen, afdelingshoofd, bereikbaar op het nummer: 06-27098328.

Reageren kan tot 16 mei 2024.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Bij indiensttreding vragen wij je ook om een geldige BIG-registratie te overleggen. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.