Koraal zoekt een

Groepsbegeleider LVB Jongeren (Flex) - Gastenhof Urmond

Dienstverband

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Sittard

Werkvelden

Jeugdzorg
Voor de zeer intensieve behandelsetting Gastenhof Urmond zoeken we een enthousiaste Groepsbeleider voor onze jongeren met een licht verstandelijke beperking, psychiatrische problematiek en gedragsmoeilijkheden.

Werken in de flexibele schil betekent méér aandacht voor de cliënt en méér afwisseling in je werk. Ben jij in staat om snel te switchen tussen de verschillende rollen die je hebt bij deze dynamische doelgroep? Kun jij snel schakelen tussen je rol als begeleider naar de rol van opvoeder, coach en vraagbraak, terwijl je vaak ook nog fietsenmaker, relatietherapeut én ICT-er bent? Dan ben jij diegene die wij zoeken!

Over de functie
Kinderen, jongeren en gezinnen die bij Gastenhof komen, hebben ernstige en complexe zorgvragen. Gedragsproblemen, opvoedingsmoeilijkheden en/of een onvolledig gezin spelen vaak een rol. Onze jongeren komen uit een crisissituatie, wij bieden ze een stabiele basis. Gastenhof zoekt diverse Groepsleiders die in een besloten setting jongeren van 5 tot 21 jaar met psychische- en gedragsproblemen begeleiden en behandelen.

Als Groepsleider ben jij verantwoordelijk voor het creëren van een veilige sfeer waarbij de ontwikkeling van de jongeren voorop staat. In je werk stem je continu af op de behoefte van de jongeren en hun omgeving. Je beweegt mee wanneer dit nodig is en tegelijkertijd bied je kaders. Je bent als het ware opvoeder, coach en vraagbaak. Je bent iemand die een gezellige sfeer weet te creëren, iemand die snel kan omschakelen van rol. Dat je planning er opeens anders uit kan zien vind jij geen probleem. Je kunt door gedrag heen kijken; als onze jongeren ‘Flikker op!’ roepen, hoor je eigenlijk ‘Niet gaan! Ik heb je hulp nodig.’ Door creatief te denken weet jij om te gaan moet moeilijke situaties en een dag invulling te verzorgen. Het doel is om samen met de jongeren toe te werken naar een zelfstandig bestaan, dit doe je op basis van een individueel behandelplan. Daarnaast werk je samen met de jongeren aan het verbeteren en/of oplossen van gedragsproblemen.

Je ontvangt hiërarchische leiding van de teammanager en ontvangt functionele leiding van de bij de behandeling betrokken specialisten, artsen en gedragswetenschappers.

Waar ga je werken?
Gastenhof is het orthopedagogisch behandelinstituut van Koraal in Limburg. Vanuit de drie Limburgse Koraal-regio’s (Midden- en Noord-Limburg, Parkstad en Heuvelland / Maastricht / Westelijke Mijnstreek) biedt Gastenhof behandeling, zorg en ondersteuning aan jongeren met een licht verstandelijke beperking, veelal gecombineerd met complexe gedragsproblematiek, psychiatrisch problemen en systemische problemen. De jongeren zijn tussen 4 en 21 jaar. Behandeling vindt intramuraal plaats, bij een (naschoolse) dagbehandeling , in de thuissituatie of via de polikliniek.

Je gaat werken in de verschillende behandelgroepen aan de Raadhuisstraat in Urmond. De groepen hebben elk hun eigen visiedocument dat aansluit bij de specifieke behoefte van de jongeren. Zo is er o.a. een psychiatriegroep, een autonomiegroep en een crisisgroep. De jongeren met een licht verstandelijke beperking als gemene deler, hebben daarnaast zoal te maken met hechtingsproblematiek en ASS en ontvangen op deze groepen perspectiefgerichte zorg op maat. Samen werken wij aan het vergroten van eigenwaarde, dit zorgt mede voor groei in zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

Jongeren aan het woord

“We vinden het prettig als je gezellig aanwezig, duidelijk en voorspelbaar bent. Daarbij hebben we het ook nodig dat je individuele gesprekken met ons voert en ons helpt in het maken van de voor ons moeilijke en belangrijke keuzes die ons helpen bij het vergroten van onze zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Het is belangrijk dat jij als begeleider mij goed kunt ‘zien’.”

“We hebben graag groepsleiders die lief, aardig en behulpzaam zijn, maar ook zeggen hoe het echt is (direct zijn). We vinden humor belangrijk. Ze moeten me beschermen als het nodig is en weten hoe ik ben en wat ik nodig heb.”

Wat bieden wij?
Een boeiende en afwisselende, dynamische functie waarbij je écht iets kunt betekenen. Je komt terecht in een fijn team met betrokken collega's en een prettige werksfeer.

En verder…
 • Salaris: Arbeidsvoorwaarden en salariëring volgens de CAO Gehandicaptenzorg afhankelijk van je opleiding en werkervaring, een HBO functie (groepsbegeleider) in FWG 45 (minimaal € 2.821,- en max € 3.938,-). Een MBO functie (junior groepsbegeleider) wordt ingeschaald in FWG 40 (min € 2.672,- en max € 3.606,-)
 • Contract: In eerste instantie een dienstverband voor bepaalde tijd met de mogelijkheid op een vast contract.
 • Uren/rooster: aantal uren in overleg met een basisrooster dat in samenspraak gemaakt wordt en waarin jij je voorkeuren aan mag geven, zodat jij je werk goed kunt combineren met je privéleven..
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden: een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden, een collectieve zorgverzekering, eindejaarsuitkering en ORT-vergoeding.
 • Koraal Vitaal: Op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk & privé, vitaal & gezond en je loopbaan. Dit is te vinden op intranet wanneer je in dienst komt.
 • Inwerkprogramma: een buddyprogramma om je goed in te werken.
 • Kennis: Doelgroepgerichte scholing, deskundigheidsbevordering en een breed cursusaanbod (o.a. weerbaarheid en agressie en Trauma Informed Care).
 • Kansen: De mogelijkheden zijn enorm. De verschillende problematieken maakt dat je veel bijleert en voldoende bagage in je rugzak kan stoppen voor je verdere carrière. Je leert over verschillende problematieken en hoe je hier mee om kan gaan.

Wat we graag zien
Door je positieve, open houding maak je gemakkelijk contact. Je kunt je goed inleven in de belevingswereld van de jongeren en weet rustig maar snel te schakelen tussen diverse (soms ook complexe) zorgvragen. Je durft om hulp te vragen waar nodig en kunt zowel zelfstandig als in samenspraak beslissingen nemen. Je bent flexibel (tijdens jouw diensten en voor jouw collega’s) en kunt snel schakelen wat iedere jongere nodig heeft. Je gaat voor het motto samen staan we sterk!

Je bent initiatiefrijk en denkt in kansen en mogelijkheden. Als vanzelfsprekend handel je in het belang van de cliënten en hun verwanten. Je bent bereid op onregelmatige tijden te werken (ochtend-, dag- en avonddiensten). Bij voorkeur beschik je over rijbewijs en auto. Je wilt je graag blijven ontwikkelen en bent bereid cursussen te volgen.

Jouw klik met onze jongeren en je passie voor het vak zijn voor ons het belangrijkst!

En verder…
 • Een afgeronde relevante HBO opleiding (Social Work of Pedagogiek).
 • Heb je een MBO opleiding afgerond? En je komt op basis van kennis en ervaring niet direct in aanmerking voor de aangeboden functie, dan bieden we je de functie van Junior Groepsleider aan, met de daarbij behorende salarisindeling (FWG 40). Aansluitend maken we afspraken hoe je naar de HBO functie kunt toegroeien inclusief een traject richting SKJ-registratie.
 • Een SKJ-registratie is een vereiste.
 • Ben je in het bezit van een HBO opleiding, maar (nog) geen SKJ-registratie, dan zullen we samen met jou gaan onderzoeken hoe dat geregeld kan worden. Mocht je wel op basis van je kennis en ervaring in aanmerking komen voor de aangeboden functie, dan maken we om te kunnen starten aanvullende afspraken over je inwerkprogramma, praktijkprogramma (aanvullende scholing) en supervisie. Afspraken die je op termijn kunnen ondersteunen bij registratie in het SKJ-register.
 • Je kunt intensieve, individuele begeleiding bieden zonder het totale overzicht te verliezen.

Meer informatie
Wil je eerst meer informatie? Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Audrey Ploemen (Teamleider) via telefoonnummer 06-47579022.

Voor het werken bij Koraal is een verklaring omtrent gedrag (VOG) een vereiste. Tevens is bij indiensttreding een Verklaring Functioneren en Onbesproken Gedrag, afgegeven door de voormalig werkgever, een vereiste en zal door ons een referentie worden opgevraagd.

Reageren
Heb je interesse in deze vacature? Reageer dan snel en stuur ons je cv en motivatiebrief via de sollicitatielink.