Koraal zoekt een

(Master)stage Gedragswetenschapper / Orthopedagoog - St. Anna in Heel

Dienstverband

24 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Heel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg, Jeugdzorg
Zoek jij een uitdagende (master)stage als Gedragswetenschapper / Orthopedagoog?

Wil jij écht kunnen ervaren hoe het is om intensieve begeleiding mee vorm te geven en de schakel te zijn tussen alle betrokkenen rondom een cliënt met een verstandelijke beperking en hun systeem? Lees dan snel verder!

Over de stage
Het betreft een masterstage voor minimaal 3 dagen per week, per september 2024 (schooljaar 2024-2025).

Als stagiaire gedragswetenschapper ben je gekoppeld aan je stagebegeleid(st)er. Conform de fases gedurende de stage ontwikkel je een eigen mate van zelfstandigheid.

Om een beeld te geven van de werkzaamheden van een gedragswetenschapper bij Koraal, volgt hier een korte uitleg:

Als gedragswetenschapper bepaal je de inhoudelijke ondersteuning van de aan jou toegewezen cliënten. Dat doe je niet alleen, dat doe je met een team én met de cliënt en zijn/haar systeem. De voornaamste accenten van het werk liggen op het gebied van voorkomen, verbeteren c.q. oplossen van psychische, gedrags- en/of ontwikkelingsvragen van cliënten met een (ernstig/meervoudig-licht) verstandelijke beperking. Dit door middel van diagnostiek, gedragsbehandeling en/of specifieke begeleiding, alsmede het adviseren/coachen van de teams hierbij. Je hebt regelmatig multidisciplinair overleg met collega gedragswetenschappers en overige disciplines, variërend van gemeenten tot andere gespecialiseerde zorgorganisaties.

Het opstellen van begeleiding/behandelplannen behoort eveneens tot je takenpakket. Ook houd je je bezig met het opzetten en begeleiden van ontwikkelingsgerichte trainingsprogramma’s. Betrokkenheid bij interne ontwikkelingen en participatie in werkgroepen hoort ook bij je taakgebied.

Een veelzijdige en uitdagende functie!

Over de locatie
Koraal locatie St. Anna in Heel is, naast Op de Bies en Maasveld, een van de drie locaties voor verstandelijk gehandicapten zorg (VG) van Koraal in Limburg. De drie organisaties hebben elk een moderne centrumlocatie en daarnaast enkele woningen verspreid in de wijk. Zij bieden zorg, behandeling, begeleiding, advies en ondersteuning aan mensen met ernstige verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen, veelal gecombineerd met onbegrepen gedrag. Het aanbod sluit aan bij de wensen en mogelijkheden van cliënten. De een heeft behoefte aan 24-uurszorg op een van de centrumlocaties; de ander woont thuis en maakt gebruik van een van de dagbestedingsmogelijkheden.

What's in it for you?
Een leerzame en inhoudelijk stage in een uitdagende leeromgeving binnen een dynamische organisatie, waar al je talenten tot hun recht komen en je volop ruimte krijgt om te leren en te ervaren. Je kunt écht van betekenis zijn voor onze doelgroep.
  • De stagevergoeding bedraagt €400 bruto/maand voor een stage van gemiddeld 36 uur per week (voor stages < 36 uur per week geldt de vergoeding naar rato).
  • Een stage waarin je theorie en praktijk goed kan koppelen.
  • De mogelijkheid tot het behalen van je Basisaantekening Psychodiagnostiek (BAPD).

Meer informatie
Mocht je vragen hebben over de vacature of meer willen weten kun je contact opnemen met Marcel Joosten (teamleider) via mjoosten@koraal.nl of 06-81520962.

Reageren
Enthousiast geworden? Dan ontvangen wij graag je CV en motivatie via het sollicitatieformulier. Reageren kan tot uiterlijk 31 mei 2024.

Hierna zullen wij een selectie maken en hebben we in kaart gebracht welke afdelingen van Koraal regio Noord-Midden Limburg een stageplek beschikbaar hebben! Op basis daarvan worden gesprekken gepland en wordt gekeken of er een passende match gevonden wordt tussen stagiaire en stageplek!