Mbo verpleegkundige opleiding ziekenhuis

Wil jij opgeleid worden tot verpleegkundige in een ziekenhuis? Dan moet jouw hart wel in de zorg liggen. Verpleegkunde gaat over mensen. Het is belangrijk dat je je oprecht kunt inleven in alle zorgvragen. Is de 'mbo verpleegkundige opleiding ziekenhuis' iets voor jou?

De mbo verpleegkundige opleiding ziekenhuis in Limburg is vrijwel volledig gericht op de klinische zorg in een ziekenhuis. De inhoud en inrichting van deze opleiding is ontwikkeld en samengesteld door Gilde Zorgcollege en VISTA college en vier Limburgse ziekenhuizen. Tijdens de opleiding loop je stage in minimaal een van deze ziekenhuizen: VieCuri Medisch Centrum in Venlo/Venray, Zuyderland Medisch Centrum Geleen/Heerlen, Laurentius Roermond en Maastricht UMC+. Na de opleiding heb je een grote kans op een baan bij een van deze ziekenhuizen omdat je tijdens je stage al een goede binding kunt opbouwen met je mogelijke werkgever.

Opleiding in het kort

De mbo verpleegkundige opleiding ziekenhuis duurt vier jaar. Je krijgt theorielessen op een van de locaties van Gilde Zorgcollege of VISTA college. Deze lessen bevatten aanvullende lesstof die aangeleverd is door de ziekenhuizen. Vakken die worden gegeven zijn bijvoorbeeld pathologie en verpleegkunde behorend bij het ziekenhuis. Enkele lessen worden verzorgd door medewerkers van ziekenhuizen. De praktijk voer je uit in een ziekenhuis en lesweken worden afgewisseld met stages. Elk leerjaar heeft minimaal een blok van 10 weken stage. In de laatste twee leerjaren loop je vier dagen per week stage in een ziekenhuis en kom je een dag naar school. Een aantal studenten krijgt na de eerste twee bol leerjaren de mogelijkheid af te maken in een bbl variant (werken-leren). Je werkt dan vier dagen per week in een ziekenhuis (inclusief salaris) en gaat een dag naar school.

Ben jij al enthousiast geworden?

Neem contact op met Margot Wieriks. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 088-468 25 19 of via het e-mailadres VerpleegkundigeTop-Opleiding@rocgilde.nl.

Meer weten over de ROC's en aanmelding?

 Meer informatie Vista College       Meer informatie Gilde Opleidingen