Geleen

Wij bieden onze cliënten niet alleen een veilige en prettige woonomgeving, we worden ook onderdeel van hún wereld. Direct vanaf de eerste kennismaking, bouwen we op een professionele manier aan een vertrouwensrelatie op basis van liefde en acceptatie. Dit wederzijds vertrouwen is een belangrijke voorwaarde om contact te kunnen maken met elkaar. Wanneer de bewoner zich vertrouwd voelt bij ons, zal deze ook eerder deelnemen aan activiteiten waarbij we uiteraard rekening houden met de mogelijkheden van de cliënt.

Ieder mens is uniek en we bieden daarom geen standaardpakket aan activiteiten of begeleiding aan. Om de zelfredzaamheid van de bewoner te vergroten en ieders ontwikkeling te stimuleren, analyseren we eerst op welke vlakken ondersteuning nodig is. Daar passen we onze begeleiding op aan, zodat de cliënt zich optimaal kan ontwikkelen in het eigen tempo.

Hoe doen we dat?
Actief deelnemen aan de maatschappij of aan activiteiten in het dagelijks leven. Dát is wat we willen voor onze cliënten. Bij Stimulans spreken we de eigen kracht en capaciteiten van de cliënt aan, zodat ze zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren. We streven ernaar om onze bewoners en cliënten van de dagbesteding waar mogelijk zelfredzaam te laten zijn. Iedereen heeft iets te vertellen en iedereen moet mee kunnen doen, op zijn of haar eigen manier.

Je vindt ons hier: