Pedagogisch medewerker kinderopvang

Als pedagogisch medewerker kinderopvang begeleid je de kinderen in hun spel. Ook observeer je ze in hun ontwikkeling. Die houd je bij gedurende de periode dat de kinderen bij je op de groep zitten, om zo eventuele achterstanden te signaleren. Je hebt als pedagogisch medewerker kinderopvang dus alle kennis in huis over de ontwikkeling en het gedrag van kinderen.

In het beroep pedagogisch medewerker kinderopvang draag je bij aan de ontwikkeling van kinderen. Je begeleidt groepen kinderen op een kinderdagverblijf.

Je kunt werken met kinderen van verschillende leeftijden: baby’s, peuters, kleuters of schoolgaande kinderen tot en met 12 jaar zijn.


Geen dag is hetzelfde in de kinderopvang. Of je nu werkzaam bent in de dagopvang, peuteropvang of de buitenschoolse opvang: iedere dag zorg jij voor de kinderen. Je onderneemt leuke activiteiten, houdt rekening met het ritme van een kind en stimuleert kinderen om te groeien. Je werkt op een plek waar niet alleen kinderen leren dat vallen en opstaan erbij hoort, maar waar ook medewerkers uitgedaagd worden om zichzelf te blijven ontwikkelen.