DeSeizoenen zoekt een

Persoonlijk begeleider Hermeshuis - 20-32 uur - Bronlaak, Oploo

Dienstverband

20 - 32 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Oploo

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Tevreden bewoners vinden wij het allerbelangrijkste en daar werken wij hier met z’n allen hard voor! Als persoonlijk begeleider heb jij hierin een belangrijke rol, want de bewoners reageren direct op de kwaliteiten die jij meeneemt. Bij het Hermeshuis werken we in een dynamische, uitdagende en gezellige omgeving. Het team waar jij onderdeel van wordt, betreft een team dat in opbouw is en het proces hierin met elkaar vorm moet geven. Ben jij die duidelijke en geduldige collega die wil bijdragen aan het herstel van ‘het normale leven’ van onze bewoners, waarbij de menselijke behoefte op basis vanuit onze antroposofische visie centraal staat? Dan ben jij bij het Hermeshuis aan het juiste adres!

Waar ga je werken en wat ga je doen?
Het Hermeshuis ligt op het terrein van Bronlaak in Oploo. Het Hermeshuis biedt plek aan 2 bewoners met een intensieve en dynamische ondersteuningsvraag. Ondanks dat er ‘slechts’ 2 bewoners wonen, is er van ‘op je handen zitten’ geen sprake. Zij hebben een matige tot ernstige verstandelijke beperking, waarbij verschillende psychiatrische- en gedragsproblematieken meespelen, zoals autisme, angsten en hechtingsproblemen. Het is een onrustige tijd voor ze geweest en zij zijn gebaat bij een duidelijke, consequente en liefdevolle omgeving. Wij werken met onze bewoners vanuit het Workhome principe, waarbij wij zowel woon-, als werkmogelijkheden vanuit de woonvorm aanbieden.

Je verzorgt de persoonlijke begeleiding van de bewoners, bent verantwoordelijk voor het ondersteuningsplan van hen en bent het eerste aanspreekpunt voor familie. Doordat dit een kleine woongroep betreft biedt dit de mogelijkheid om een goede band op te bouwen met bewoners en collega’s. Regelmatig overleg met de gedragskundige, het werkgebied, de arts en de clustermanager hoort erbij. Indien nodig kan je snel schakelen tussen complexe situaties en neem je initiatief en verantwoordelijkheid wanneer zich ‘spannende situaties’ voordoen. We werken vanuit onze drie kernwaarden: gelijkwaardigheid, dienstbaarheid en tegenwoordigheid van geest. Wij denken daarbij in mogelijkheden, niet in beperkingen! De Triple-C als methodiek vult dat heel mooi aan.

Wat bieden wij?
Een uitdagende functie in een inspirerende en waarden gedreven organisatie. Een verantwoordelijke functie waarin je jezelf volle bak kunt ontwikkelen en vele talenten kwijt kunt; wij investeren graag in je! Wij bieden de mogelijkheid om lange diensten (7 uur) te maken. Je treft een fijne werksfeer en betrokken collega’s in een prachtige werkomgeving. De functie is conform CAO GHZ ingeschaald in FWG 45 (tussen de 2.381,00 en 3.452,00 op basis van een fulltime dienstverband). Verder bieden we je goede arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuikering.

Wat vragen wij van jou?
Door jouw kennis van gedragsregulering en coachende vaardigheden, ben jij duidelijk, concesequent, maar warm in jouw contact. Jij bent een echte teamspeler, die talent heeft om de bewoners te begeleiden in hun welzijn en ontwikkeling. Het is een pre als je ervaring hebt met intensieve begeleiding en ‘een must’ dat je stevig in je schoenen staat. Een relevante opleiding binnen Zorg en Welzijn op minimaal niveau 4 is vereist.

Enthousiast geworden?
Wij kijken uit naar je cv en motivatiebrief, welke wij graag ontvangen via de sollicitatie knop in deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met Francis Nijsen Clustermanager (06-13719583).