Deel dit:

Lian Smets volgt de BBL opleiding tot Verzorgende IG bij De Zorggroep.

Vol trots werkt ze in de zorg én volgt ze tegelijkertijd de opleiding. En dat op haar 49e!

"Mijn dag begint om 7 uur bij de Groenling op mijn werk op de tweede verdieping. Ik ben er om kwart voor zeven, pak mijn spullen voor mijn werk en ga alles doornemen wat ik die ochtend moet doen." 

De overdracht en aan de slag

"We krijgen de overdracht van de nachtdienst en om 7.10 uur bel ik bij de eerste cliënt aan. Zo ga ik tot 10.00 uur langs bij de cliënten waar ik die morgen de zorg moet doen. Daarna overleg ik met mijn collega’s over vragen die ik nog heb. Ik pak samen met mijn collega's pauze en we kletsen even gezellig met elkaar. Om half elf ga ik weer naar mijn eerste client en zo ga ik weer door tot twaalf uur. Ik doe mijn overdracht nog aan mijn collega over de bijzonderheden en ga met een tevreden gevoel naar huis."

"Vol trots kan ik nu zeggen dat ik in de zorg werk, hoe mooi is dat!"

Vol trots

"Ik fiets heerlijk door de buitenlucht en laat mijn gedachten nog eventjes afdwalen naar de zorg die ik bij de cliënten heb gegeven. Ik denk er vol trots aan terug dat ik deze zorg mag bieden. Vol trots dat ik deze opleiding mag doen nu dat ik 49 jaar oud ben. Elke dag leer ik weer en elke dag voel ik mij sterker in de zorg. Vol trots kan ik nu zeggen dat ik in de zorg werk en hoe mooi is dat."

Ontdek of het beroep Verzorgende IG bij jou past. Kan jij niet wachten om de handen uit de mouwen te steken en daadwerkelijk aan de slag te gaan? Dan is een leer-werktraject wat je zoekt!

Heb jij al een (oud) zorgdiploma en wil jij gedurende de coronacrisis ook helpen in de zorg? Of heb je geen zorgachtergrond en wil je je als vrijwilliger inzetten? Meld je dan nu aan en zorg voor de zorg!