Deel dit:

Wanneer je de behoefte hebt om verder te groeien in je werk, dan is het soms lastig om aan te geven hoe je die groei dan precies ziet. Vaak weet je niet welke mogelijkheden er zijn binnen de organisatie waar je werkt. Of je hebt onvoldoende inzicht in je eigen capaciteiten. Een coach kan je dan verder helpen.

Susanne Vaessen werkt sinds 2005 bij Koraal, regio Parkstad, waar ze is begonnen als begeleider bij een kinderbehandelgroep. Jaren later maakt ze de overstap naar de combinatie zorg/onderwijs en werkt ze in een klas met cliënten/leerlingen met een verstandelijke beperking en niet begrepen gedrag. Sinds januari 2024 heeft ze hier een nieuwe functie: Senior begeleider.

Susanne: “Ik wilde mijn persoonlijke groei een boost geven. Maar ik had een brede interesse en was op zoek naar mijn capaciteiten. Ik kwam er niet uit in m’n eentje en had iemand nodig om dit samen met mij stapsgewijs te onderzoeken. Via de HR-afdeling en mijn leidinggevende bij Koraal werd ik geattendeerd op de mogelijkheden van een coaching traject van Sterk in je werk. Zo kwam ik terecht bij Bianca.”

Loopbaancoaching? Ik zou het zo weer doen! Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet en kan het iedereen aanraden.”

Bianca Mackintosh, mede-eigenaar van B-vida en loopbaancoach bij Sterk in je werk: “Sterk in je werk richt zich op loopbaancoaching in de sector zorg en welzijn. Men denkt bij loopbaancoaching vaak aan het vertrek van medewerkers, maar we zijn juist vooral gericht op ontwikkeling van de medewerker en organisatie, én op behoud. Vaak wil een medewerker helemaal niet weg, maar lukt het niet goed om het doel of de ontwikkeling te bereiken. Als loopbaancoach denk je mee en verken je samen de opties. Ik vond het inspirerend om te zien hoe Susanne zich inzet voor de doelgroep. Maar ook haar bereidheid om echt te kijken naar zichzelf vond ik bijzonder. Haar openheid en het willen verkennen en uitproberen hebben zeker bijgedragen aan het mooie resultaat.”

Susanne: “Na drie fijne gesprekken met Bianca en het uitvoeren van diverse testen, had ik genoeg handvaten om zelf door te gaan. Mocht ik nog vragen hebben, dan kon ik altijd op haar terugvallen. Voor mij heeft deze coaching geresulteerd in een nieuwe functie, opleiding én ik heb inzicht in mijn eigen talenten en groeimogelijkheden. Dus…loopbaancoaching? Ik zou het zo weer doen! Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet en kan het iedereen aanraden.”

Ja, ik wil meer weten over loopbaancoaching!