Deel dit:

“Na 19 jaar op kantoor miste ik de zorg. Híer ligt mijn hart”

Toen Marij Pijnacker (62) vier jaar geleden tijdens het hardlopen langs woonzorgcentrum De Keerderberg in Cadier en Keer rende, werd ze geraakt door een gevoel waarvan ze niet wist dat het er nog was. “Opeens dacht ik: ik moet weer de zorg in. Daar hoor ik thuis.”

“Ik ben een zorgmens. Altijd al geweest. Ik heb dan ook jarenlang in de thuiszorg gewerkt. Tot 1997. Toen werden m’n ouders ziek en stond mijn leven 24/7 in het teken van zorgen. Dat werd me te veel. Ik heb mijn baan opgezegd en ben bij Vodafone gaan werken. Ik dacht dat ik daar gelukkig was. Totdat ik langs De Keerderberg liep en me realiseerde dat ik het zorgen voor een ander ontzettend miste.”

Marij: “Mooi dat ik bij De Keerderberg écht tijd voor de mensen heb. Zo zing ik regelmatig een liedje met deze bewoner die moeite heeft met praten. Zingen lukt wel nog, en daar genieten we allebei van.”

Op m’n 60e weer naar school

Marij gaf zich bij De Keerderberg op als vrijwilligster. Gewoon om te kijken of het klikte. En dat deed het! Kort daarna werd ze aangenomen als gastvrouw. “Ik vond het fantastisch. Maar ik wilde méér. Ik wilde weer echt voor mensen gaan zórgen. De zorgmanager stimuleerde me om een tweejarige BBL-opleiding te doen. Mijn omgeving verklaarde me voor gek. Maar ik heb doorgezet. Nog een paar maanden en dan heb ik mijn diploma Verzorgende IG op zak.”

Eén grote familie

“Ik ben heel blij dat ik tijdens het hardlopen langs De Keerderberg gekomen ben. Hier ben ik thuis. Het kleinschalige karakter spreekt me ontzettend aan. We hebben maar 30 bewoners. Daardoor heb je écht tijd voor de mensen. En het team is één grote familie. Ze steunen me tijdens mijn opleiding, geven me het vertrouwen dat ik het kan. Ik vind het heerlijk dat ik nog een aantal jaren dit mooie werk mag doen. Ik had er niet aan moeten denken om tot m’n pensioen op kantoor te zitten.”

Overweeg jij een overstap naar zorg en welzijn? Lees dan hier meer over het maken van een carrierèswitch!