Deel dit:

Werk je in zorg en welzijn of wil je dit gaan doen? Kun je bij de keuzes in je loopbaan wel wat hulp gebruiken? Dan heeft Zorgnet Limburg een prachtig cadeau voor jou! Sterk in je werk biedt je GRATIS een kort, maar krachtig loopbaantraject op maat aan.

Sterk in je werk is bedoeld voor iedereen die werk zoekt in de veelzijdige en boeiende zorg en welzijnssector. Ook als je al werkzaam bent in de zorg, maar toe bent aan een volgende stap in je carrière. Met hulp van een ervaren loopbaancoach ga je doelgericht aan de slag. Na drie gesprekken weet je: Wat je wil, wat je kan en wat de mogelijkheden zijn.

Patricia Hamers voelt zich al 32 jaar als een vis in het water binnen de sector zorg en welzijn. Veranderingen in zorgland maakten echter dat 'haar locatie' ophield te bestaan. 'Ik vond het verschrikkelijk, had nog zoveel plannen voor de dagbesteding.' De energieke verpleegkundige raakte zichzelf kwijt en dacht na over een carrièreswitch, desnoods naar een andere sector. 'Via Sterk in je werk kwam ik in contact met loopbaancoach Babette Uranka. Zij maakte me ervan bewust dat de zorg meer mogelijkheden biedt dan alleen in het primaire proces.' Intussen werkt Patricia als praktijkopleider bij Pergamijn. 'Ik heb een volledige switch gemaakt, echter binnen dezelfde sector èn bij dezelfde werkgever!'

Preventief inzetten

Voordat ze deze switch kon maken werd Patricia helaas ziek: 'Ik zat op het randje van een burn-out'. Om te zorgen voor een goede reintegratie, werd haar via HR-afdeling het loopbaantraject Sterk in je werk aangeboden. 'Het is een fantastische tool en gratis voor de werkgever! Ik zou echter graag zien dat het vaker preventief wordt ingezet,' erkent Babette. 'Helaas zie ik regelmatig medewerkers die al zijn uitgevallen, dat is jammer, want door tijdig te signaleren en bij te sturen kun je dat voorkomen.' Merk je dat een medewerker of collega niet meer lekker in zijn of haar vel zit en denk je dat dit met het werk heeft te maken? Maak het bespreekbaar en biedt de optie aan om een loopbaantraject te volgen. De zorgsector biedt geweldige mogelijkheden om door te groeien en door te stromen.

'Als je jezelf durft bloot te geven, kom je tot de kern. Vaak weet je de antwoorden wel, maar ben je het vertrouwen in jezelf kwijtgeraakt. Goede coaching brengt inzicht en zet iemand weer in zijn kracht.'

'Patricia kon zich relatief snel herpakken. Soms heb je een dip nodig om als persoon weer te kunnen groeien en verder te ontwikkelen,' verklaart Babette. 'Ik zie het als een verward bolletje wol. Je zit verstrikt in emoties en gedachten en overziet het geheel niet meer. Samen ontwarren we die kluwen en brengen weer structuur aan. In de drie sessies van Sterk in je werk komen we snel tot de kern: Wie ben ik, wat wil ik en hoe bereik ik dat?' Patricia straalt en omschrijft haar nieuwe functie, waarin ze als praktijkopleider leerling verpleegkundigen begeleidt, als: Een jas die perfect past!

Vertrouw op jezelf

Eigenlijk was het achteraf gezien een logische stap. 'Gedurende de afgelopen jaren begeleidde ik regelmatig leerlingen, maar hieraan had ik nooit gedacht. Babette wist de juiste snaar bij me te raken, waardoor ik mezelf kon zijn in de gesprekken met haar.' Babette vult aan: 'Als je jezelf durft bloot te geven, kom je tot de kern. Vaak weet je de antwoorden wel, maar ben je het vertrouwen in jezelf kwijtgeraakt. Goede coaching brengt inzicht en zet iemand weer in zijn kracht.'

Ga jij zelf ook aan de slag?

Misschien wil je de stap naar zorg en welzijn maken, maar weet je niet goed hoe je dit aan moet pakken. Of je bent al werkzaam als zorgprofessional en bent benieuwd welke groeimogelijkheden je hebt. 

Sterk in je werk biedt jou een gratis loopbaantraject. Je krijgt alle ondersteuning die jij nodig hebt bij het zetten van jouw eerste of volgende stap. Aarzel niet en zet jouw eerste of volgende stap in zorg en welzijn in gang!

Ja, ik wil gratis loopbaancoaching!