Mondriaan zoekt een

Verpleegkundige bij Ouderenzorg

Dienstverband

28 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Ouderenzorg
Voor de afdeling C3 (acute opname) van Ouderenzorg in Heerlen zoeken we een verpleegkundige (28-36 uur p.w.). Bij ons werk je vanuit je eigen verantwoordelijkheid. Samen met je team werk je aan de beste behandeling en zorg voor onze ouderen. Je bent tactvol, je luistert goed en je kunt je goed inleven in de belevingswereld van de patiënten. Spreekt dit jou aan? Reageer dan nu!

Over Mondriaan Ouderen
Mondriaan Ouderen biedt specialistische diagnostiek, behandeling en zorg aan ouderen met ernstig psychiatrische problematiek. Dit gebeurt ambulant op onze locaties in Heerlen en Maastricht, en in onze kliniek Wijerode in Heerlen. Verder beschikken we over een voorziening voor beschermd wonen in Landgraaf. Onze professionals werken dagelijks intensief samen voor de beste behandeling en zorg aan onze patiënten. Kwaliteit, bejegening, dienstverlening en samenwerking staan hierbij hoog in het vaandel. Dit dragen we ook uit naar onze verwijzers en samenwerkingspartners. Familie en naasten worden ook betrokken bij de zorg. Mondriaan Ouderen mag zich, door het behalen van het predicaat Top Klinisch ggz, hét expertisecentrum voor ouderen met Persoonlijkheidsstoornissen noemen.

Past deze functie bij jou?
Afdeling C3 is de acute opname afdeling van Mondriaan Ouderenzorg waar vooral psychische zorg verleend wordt aan ouderen vanaf 65 jaar die acute zorg nodig hebben. Het verblijf van patiënten op de afdeling is kort, zo’n 1 à 2 maanden. In deze periode vindt diagnostiek en kortdurende behandeling plaats door een multidisciplinair team. Doel: de patiënt begeleiden naar stabiliteit zodat deze terug naar huis kan of verder wordt behandeld op een zorgafdeling. Als team zijn we continu bezig met het verbeteren van onze zorgverlening aan de oudere psychiatrische patiënt.
 • Je levert een bijdrage aan de behandeling en begeleiding van oudere patiënten met psychiatrisch en cognitieve problematiek;
 • Je observeert patiënten om inzicht te krijgen en houden in de geestelijke gesteldheid van de patiënt, ten opzichte van gestelde verpleegdoelen;
 • Je signaleert veranderingen op psychisch, lichamelijk en sociaal vlak. Wanneer er somatisch iets verandert, kan dit ook effect hebben op het psychische vlak, en andersom;
 • Je brengt structuur en regelmaat aan en je stemt de zorg af op de wensen en mogelijkheden van patiënten, zodat deze weer zo snel mogelijk zelfstandig worden en beter kunnen omgaan met hun problemen;
 • Je stelt verpleegplannen op en bereidt de MDO en artsenvisite voor.
 • Je hebt dagelijks overleg met de verschillende disciplines binnen de afdeling;
 • Je zorgt voor de administratieve afhandeling van rapportages en overdrachten.

Wat zeggen onze medewerkers?
Verpleegkundigen Rianne en Chantalle werken allebei bij Ouderenzorg: “Bij ons kun je je goed ontwikkelen in het verpleegkundige vak en doorgroeien als je dat ambieert: trainingen volgen, een hbo-traject aangaan, lesgeven. Het is hartstikke breed en dat maakt het steeds opnieuw interessant voor ons”, aldus Chantalle. En het allermooiste? Daar zijn beide verpleegkundigen het helemaal over eens: “Dat is toch vooral ingang vinden bij iemand, toegelaten worden, vertrouwen winnen”.

Dit neem je mee
 • Je bent in het bezit van minimaal het diploma mbo-/hbo-diploma Verpleegkunde of het mbo diploma Verzorgende IG;
 • Je bent BIG-geregistreerd;
 • Je hebt grote affiniteit met de doelgroep en daarnaast heb je kennis van psychopathologie en somatiek;
 • Je bent betrokken, toegewijd en staat stevig in je schoenen;
 • Je hebt een flexibele werkhouding en je vindt het leuk en een uitdaging om in een dynamische, soms hectische werkomgeving te functioneren.

Wat wij bieden
Geschikte kandidaten krijgen bij Mondriaan direct een vast contract. Het salaris bedraagt minimaal €2.870,-- en maximaal €3.863,-- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (FWG 45 - CAO GGZ, kernfunctie agogisch werkende 2/verpleegkundige 2) Verder kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden, Mondriaan Benefits en veel leer- en ontwikkelmogelijkheden. Bekijk alle voordelen van Mondriaan als werkgever.

Wij zijn Mondriaan
Wij zijn er voor alle Zuid-Limburgers. Samen met een breed netwerk, werken we aan een mentaal gezondere samenleving. We bieden preventie, ondersteuning, begeleiding en behandeling. Zoveel mogelijk in de eigen omgeving. Hiermee vergroten we de mentale veerkracht en weerbaarheid van de mensen die onze hulp vragen. We innoveren onze zorgverlening, investeren in onze professionele ontwikkeling en delen onze kennis en kunde. Meer informatie vind je op de Mondriaan website.

Heb je interesse?
Voor vragen of meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Paul Teunissen, afdelingshoofd C3, bereikbaar op het nummer: 088-5066363.

Solliciteren kan via de sollicitatie button.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Daarnaast kunnen referenties opgevraagd worden.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.