Mondriaan zoekt een

Vrijwilliger voor Mondriaan

Dienstverband

Opleidingsniveau

VMBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Mondriaan zoekt vrijwilligers om onze patiënten extra aandacht te geven. Dat kan zijn door het bieden van een luisterend oor, samen puzzelen, muziek maken of gaan wandelen. Misschien wil je wel bijspringen op een groep en zo ervaring opdoen in de ggz. Er zijn veel verschillende mogelijkheden die voor onze patiënten een groot verschil maken.

Informatie
Een ex-patiënt: “Zelf heb ik fijne herinneringen aan de vrijwilligers die op de afdeling kwamen. Zij kijken niet zozeer naar je stoornis, maar naar wie je bent. Ze praten met je van mens tot mens en dat is zo wezenlijk.”

We zoeken mensen die…
  • Patiënten begeleiden naar externe activiteiten, zoals de kerk, de bioscoop of misschien wel het theater;
  • Leuke activiteiten ondernemen met patiënten en zo “de buitenwereld naar binnen brengen”, bijvoorbeeld een instrument bespelen, zingen of iets sportiefs doen;
  • Boodschappen doen met patiënten die dat niet zelf of zelfstandig kunnen;
  • Mondriaan-medewerkers ondersteunen bij evenementen als carnavalsviering, muziekuitvoeringen of spellenmiddagen;
  • Huiskamerondersteuning bieden en zo bijdragen aan de gezelligheid in de huiskamers van de bewoners in de dagverzorging;
  • In de tuin mee kunnen helpen zodat patiënten een klein stukje tuin kunnen beheren en onderhouden;
  • Een vriendschappelijke band kunnen onderhouden waarin je 1x per 2 weken ontspannen, alledaagse activiteiten onderneemt met een patiënt;
  • En nog veel meer.

“Door mijn aanwezigheid kan er net iets meer gebeuren op verantwoorde wijze en er is meer rust binnen de groep. Dat geeft mij als vrijwilliger het gevoel dat ik nodig ben.”

Wat bieden wij?
Wij vinden het bijzonder dat je belangeloos een gedeelte van je vrije tijd aanbiedt. Daar staat natuurlijk een heleboel waardering tegenover, maar ook de voldoening die je er uithaalt. Je ontmoet collega-vrijwilligers, doet ervaring op en ontdekt waar je goed in bent.

Waar je op mag rekenen zijn verder natuurlijk een reiskostenvergoeding en een attentie op de Dag van de Medewerker. Maar ook een eindejaarsgeschenk en een uitnodiging voor Mondriaan activiteiten.

Heb je interesse?
Heb je interesse in vrijwilligerswerk bij Mondriaan, neem dan contact op met de coördinator via vrijwilligerswerk@mondriaan.eu en plan een kennismakingsafspraak.