Scholier

Het wordt je niet makkelijk gemaakt. Nog niet eens klaar met de middelbare school en je moet nu al beslissen wat je in de toekomst voor beroep wilt doen. Ben je benieuwd of een opleiding of (bij)baan in zorg en welzijn misschien iets voor jou is? Jouw zoektocht start hier!

De enige manier om te ontdekken welke studie bij jou past, is door actief rond te neuzen en verschillende opleidingen en beroepen te verkennen. Kijk dus op de websites van ROC’s en hogescholen, zoek organisaties bij jou in de buurt op, bezoek open dagen en studiebeurzen of ga eens als vakantie- of vrijwilligerskracht ergens aan de slag. Zo krijg je een veel beter beeld van wat er allemaal te kiezen valt.

Ontdek wat bij je past:

Bijbaan voor scholieren: werken in de zorg

Ben je enthousiast geworden en lijkt een opleiding en baan in de zorg jou wel wat? Of twijfel je nog? De beste manier om te ontdekken of zorgwerk iets voor je is, is door het gewoon te doen. Werken in de zorg is voor een 16- of 17-jarige toegestaan en is een ideale scholierenbijbaan. Ga bijvoorbeeld aan de slag als thuishulp of ADL-assistent. Vaak zijn je tijden flexibel, dus kun je je baantje makkelijk combineren met school. Ook verdien je een aardig zakcentje bij, zeker als je op onregelmatige tijden werkt. En: je doet maatschappelijk waardevol werk. Mooi voor op je cv.

Hét vakantiewerk voor scholieren

Wat ga jij doen in je vakantie? Genieten van de zon, met vrienden de hort op, of je zelfs al voorbereiden op het volgende schooljaar? Zeg nou zelf: daar ben je vast niet je hele vakantie aan kwijt. Dan kun je je vrije dagen op een zinvolle manier besteden. Bijvoorbeeld door een extra zakcentje te verdienen en tegelijkertijd alvast ervaring op te doen in een werkveld waar jij voldoening uithaalt. Juist ja: vakantiewerk in de zorg.

Voor scholieren is vakantiewerk in de zorg een ideale manier om te ontdekken of zorgwerk bij je past. Ook zonder ervaring kunnen zorgorganisaties jouw hulp gebruiken. Lees alles over vakantiewerk in de zorg en bekijk de vacatures voor scholieren:

Vakantiewerk vacatures