Deel dit:

Nog teveel mensen denken en praten negatief over de zorg- en welzijnssector. Doodzonde, ze moesten eens weten hoe mooi het is om te werken in zorg en welzijn. Hoeveel betekenis het leven krijgt door er voor een ander te zijn.

Bart Jansen uit Sevenum, cliënt van De Zorggroep vertelt:

“Twintig jaar geleden werd bij mij de ziekte van Devic vastgesteld, een zeldzame vorm van MS die gepaard gaat met ontstekingen in het centrale zenuwstelsel. Ik ben volledig afhankelijk van zorg. Naast de hulp van mijn moeder en zus komt er drie keer per dag iemand van De Zorggroep om me te verzorgen, voeden en in bed te leggen. Dat gaat allemaal heel natuurlijk en in een prettige sfeer. De radio staat aan, we maken een praatje en drinken koffie. De zorg staat nooit op de voorgrond. En zo wil ik het ook. Ik wil een zo normaal mogelijk leven leiden."

Het leven is nog steeds de moeite waard

"Het tekort aan zorgpersoneel is groot en wordt met het oog op de vergrijzing en het toenemende aantal zieken alleen maar groter. Als mijn verhaal ertoe bijdraagt dat meer jongeren kiezen voor een baan de zorg, is mijn missie geslaagd. Dan blijft de thuiszorg voor mij - en voor alle andere zieke mensen – gewaarborgd en kan ik het leven blijven leiden dat ik nu leid.

Natuurlijk is mijn leven anders dan vroeger. Ik ben verlamd en zit in een rolstoel met kinbesturing. Beter ga ik niet meer worden en hoewel de situatie de laatste jaren redelijk stabiel is, heb ik geen idee hoe mijn ziekte zich zal ontwikkelen. Ondanks die onzekerheid is het leven nog steeds de moeite waard. Er valt genoeg te genieten.”

"Als mijn verhaal ertoe bijdraagt dat meer jongeren kiezen voor een baan de zorg, is mijn missie geslaagd."

De gehele documentaire van Bart en Judith bekijk je hier.
Wil jij net als Judith in de thuiszorg werken? Lees dan meer over haar beroep als Eerst Verantwoordelijke Verzorgende.