Deel dit:

Je wilt werken in zorg en welzijn, maar omscholen is een pijnpunt. Want je hebt helemaal geen tijd om fulltime in de schoolbanken te zitten. En hoe zit het bij omscholen naar zorg en welzijn met salaris? Er moet tenslotte wel brood op de plank blijven komen.

Gelukkig is voltijd studeren slechts één van de vele leerroutes. Liever slechts een deel van je tijd aan studie wijden? Dat kan. Blijven verdienen terwijl je je laat omscholen? Geen probleem. Bijscholen als herintreder? Niets is onmogelijk. We zetten de verschillende manieren van omscholen naar de zorg voor je op een rij.

Deeltijd omscholen naar de zorg: leren-werken

Geen tijd om aan een voltijd studie te beginnen? Of wil je tegelijkertijd leren én betaald krijgen? Dan is leren-werken voor jou de ideale route om je te laten omscholen naar zorg en welzijn.

  • Fijne balans: je besteedt één dag op school en de rest op de werkvloer
  • Je krijgt betaald: bij een leer-werktraject hoort een leerlingsalaris
  • Kennis in de praktijk: wat je tijdens je studie leert, pas je op de werkvloer meteen toe
  • Ervaring: je kunt relevante praktijkervaring aan je cv toevoegen
  • Connecties: je bouwt een netwerk op bij de organisatie waar je aan de slag gaat

Leren-werken is soms bikkelen, omdat je zowel studeert (inclusief huiswerk) en werkt. Maar de kennis en ervaring die je opdoet, is het meer dan waard. Lees maar eens het verhaal van Kim over haar carrièreswitch!


 

Mbo BBL-traject of hbo duaal?

Je in deeltijd laten omscholen naar de zorg kan op zowel het mbo als het hbo, namelijk via een BBL-traject of via een duale opleiding. Het ligt er maar net aan wat bij jou past en op welke functies jij straks wilt solliciteren. Uiteraard kun je altijd nog doorstromen.

Kies je toekomst

Toch liever in voltijd omscholen naar zorg en welzijn?

Dat er andere opties zijn, betekent niet dat je je niet in voltijd kunt laten omscholen naar de zorg. Misschien past dit wel perfect bij de manier waarop jij leert. Er zijn talloze opleidingen beschikbaar op zowel het mbo als het hbo. Ongetwijfeld dat er voor jou een passende opleiding bij zit.

Opnieuw de zorg in?

Misschien heb je al eens in de zorg gewerkt, maar ben je bang dat jouw kennis niet meer up-to-date is. Geen zorgen, je laten bijscholen binnen zorg en welzijn kan op allerlei manieren. Zo heb jij al gauw alle ontwikkelingen en veranderingen weer in het vizier en ben je klaar om terug de zorg in te gaan.

Meer voor herintreders

Ontdek zorg en welzijn 

Een carrièreswitch maken is geen beslissing die je zomaar even neemt. Maar het hoeft ook niet moeilijker dan nodig te zijn. Wist je dat je in 6 stappen naar zorg en welzijn kunt switchen?

Het is in ieder geval belangrijk om je goed te oriënteren. Dat kan op allerlei manieren, bijvoorbeeld:

Heb je meer of andere vragen? Klopt gerust aan bij onze vraagbaak voor meer informatie en hulp tijdens jouw zoektocht. Samen vinden we het beste startpunt voor jouw carrière in zorg en welzijn.

Meld je aan voor een (online) voorlichtingsbijeenkomst