Cuypers und Cuypers Kinderwunschzentrum Heinsberger Höfe GbR

Het Kinderwunschzentrum Heinsberger Höfe is een zelfstandig centrum voor reproductieve geneeskunde & gynaecologische endocrinologie (kortweg: ‘IVF-centrum’). Het centrum werd in 2019 opgericht in Heinsberg welke de meest westelijke stad van Duitsland is. Heinsberg maakt deel uit van het Regierungsbezirk Keulen.

Het centrum verleent voor een groot deel verzekerde zorg aan haar patiënten, die in ca. 90% van de gevallen van Nederlandse komaf zijn, en vaak 2-3 voorbehandelingen achter de rug hebben in Nederland. Bijzonder speerpunt is met name de op maat gesneden zorg met persoonlijke begeleiding binnen een overzichtelijke setting.

Het centrum beschikt over de nieuwste apparatuur en faciliteiten in een nieuwbouwproject, en wordt geleid door een zeer ervaren team van gynaecologen en embryologen. Deze worden ondersteund door een wederom zeer ervaren OK-team (inclusief anesthesioloog), laboratoriumteam, backoffice met doktersassistentes en front-office met doktersassistentes. Alle reguliere fertiliteitsbehandelingen worden in eigen beheer en op locatie uitgevoerd, inclusief de cryo-opslag van menselijke gameten en zygoten. Ook worden (diagnostische) hysteroscopieën uitgevoerd en bestaat een uitstekend samenwerkingsverband met het direct ernaast gelegen ziekenhuis.