Eerstelijnszorg

Het gezond blijven van mensen: dat is waar het in de eerstelijnszorg om draait. Iedere dag is aan jou weer de taak om al deze verschillende mensen met verschillende klachten op de juiste manier te helpen, het overzicht te bewaren én de juiste eindjes aan elkaar te knopen. 

Wat is eerstelijnszorg?

De Eerstelijnszorg is zorg in Limburg, bij jou de buurt; wanneer iemand zorg nodig heeft ben jij het eerste aanspreekpunt. Het gaat dan ook vooral om de laagdrempelige zorg; denk hierbij aan een huisarts die een centrale rol heeft als eerstelijns hulpverlener. De eerstelijnszorg is dus de zorg waar iedereen terecht kan, zonder speciale verwijzing.

Wat valt er onder eerstelijnszorg?

Huisartsen, tandartsen, fysiotherapeuten, apothekers, thuisverpleging, maatschappelijk werkers en psychologen bij een consultatiebureau.

 

"Meer dan 90% van de zorg speelt zich af in de eerstelijn."

Waarom eerstelijnszorg?

Dit betekent dat je in de Eerstelijnszorg contact hebt met een grote verscheidenheid aan mensen; ieder vaak met totaal andere problemen. Je werkt als de spil in het rad, en zorgt voor directe hulp en genezing, doorverwijzingen en ondersteuning. Dit maakt dat je als persoon natuurlijk sociaal bent, en goed kunt luisteren. Iedere dag is aan jou weer de taak om al deze verschillende mensen met verschillende klachten op de juiste manier te helpen, het overzicht te bewaren én de juiste eindjes aan elkaar te knopen. Meer variatie zul je in de zorg haast niet tegen komen!