Werken in de thuiszorg

Ben je benieuwd wat werken in de thuiszorg inhoudt? En wil je misschien weten welke baan in de thuiszorg bij jou zou passen? Hier ontdek je meer over de thuiszorg. Bekijk ook meteen thuiszorgvacatures in de regio Limburg.

Hoe ziet werken in de thuiszorg in Limburg eruit?

Als jij komt werken in de thuiszorg...

  • …kom je veel verschillende mensen met verschillende zorgvragen tegen
  • …heb je een ontzettend gevarieerde en uitdagende baan
  • …mag je iedere dag zelfstandig werken en beslissingen nemen
  • …heb je een ideale combinatie: persoonlijk contact, vrijheid en eigen verantwoording

Er zijn allerlei redenen waarom mensen thuis zorg nodig hebben. Zo blijven ouderen steeds langer thuis wonen. Zij krijgen dan zorg en begeleiding vanuit de thuiszorg krijgen in plaats van intramurale ouderenzorg. Maar je kunt ook denken aan mensen die herstellen van een ongeluk, gezinnen met een kind met een lichamelijke beperking of gezinnen waar net een baby geboren is. De ene cliënt vraagt om begeleiding, verpleging en persoonlijke verzorging, terwijl de andere cliënt juist weer meer behoefte heeft aan huishoudelijke verzorging of gewoon een fijn contactmomentje.

Waar je gaat werken in de thuiszorg, is dus heel verschillend. Op een consultatiebureau begeleid je de ouders van baby’s en peuters. In een thuiszorgwinkel kun je mensen helpen een gezond leven te leiden door bijvoorbeeld hulpmiddelen uit te lenen. En in andere sectoren van de thuiszorg help je ouderen met het dagelijkse leven; douchen, de boodschappen doen of gewoon even lekker samen een frisse neus halen.

Nog meer weten over werken in de thuiszorg? Tommie in de zorg vertelt over zijn beroep en roeping. Bekijk hier zijn verhaal!

Welke baan in de thuiszorg past bij mij?

Juist omdat werken in de thuiszorg zoveel zorgbeelden en -vragen kent, kun je in allerlei functies in de thuiszorg aan de slag. Veelvoorkomende thuiszorgbanen zijn wijkverpleegkundige, verzorgende, helpende, begeleider en huishoudelijke hulp/thuishulp. Maar je vindt bij thuiszorgorganisaties ook functies zoals projectleider, psycholoog of arts. Je kunt fulltime, parttime of zelfs voor je bijbaan werken als thuiszorg. Nog niet zoveel ervaring of ben je in opleiding? Begin dan als vrijwilliger, weekend- of oproepkracht, stagiair of leerlingmedewerker. Dat laatste doe je via een leerwerktraject.

Werken en leren in de thuiszorg

Overweeg jij een carrièreswitch naar de thuiszorg, maar is fulltime in de schoolbanken niet aan jou besteed? Dan is een duaal- of BBL-traject een goede optie voor jou. Hier ga je meteen aan de slag terwijl je je opleiding volgt. Je brengt je kennis in praktijk, doet volop ervaring op tijdens je studie én ontvangt een leerlingsalaris volgens de cao VVT.

Meer over leren-werken

Ontdek vacatures thuiszorg in Limburg

Klinkt werken bij thuiszorg als iets dat bij jou past? Bekijk dan meteen de vacatures in de thuiszorg. Er zijn overal wel enthousiaste mensen zoals jij nodig in de thuiszorg in Limburg, of je nu in Maastricht, Venlo, Sittard, Geleen, Heerlen, Roermond, Weert, Venray of Kerkrade wilt werken. Of oriënteer je eerst verder via de opleidingen en activiteiten. Tot snel in de thuiszorg!

Alle vacatures thuiszorg