Werken in de ouderenzorg

Wanneer ouderen niet meer zelfstandig kunnen wonen of moeten revalideren, kunnen ze terecht in een verpleegtehuis. Als jij komt werken in de ouderenzorg, draag jij bij aan het welzijn van deze bewoners. Jij ondersteunt hen met persoonlijke, huishoudelijke en/of medische zorg.

Werken in de ouderenzorg

Als jij komt werken in de ouderenzorg...

  • …krijg je met allerlei verschillende mensen te maken
  • ...heb je elke dag écht, menselijk contact
  • ...is je werk nooit hetzelfde en continu en vernieuwing
  • ...ben jij die speciale persoon die een glimlach op gezichten tovert

Ouderenzorg anno nu

Vroeger was het vanzelfsprekend dat hulpvragende ouderen in een verpleeg- of verzorgingshuis gingen wonen. Tegenwoordig bieden steeds meer zorgorganisaties zorg op maat aan. Iedere bewoner heeft tenslotte weer andere behoeften. Zeker in de ouderenzorg, waar de zorgbeelden en -vragen heel uiteenlopend en complex kunnen zijn. Zo hebben sommige bewoners in een verpleegtehuis veel fysieke hulp nodig, terwijl anderen liever gewoon een praatje met je maken. Organisaties in de ouderenzorg richten de zorg hier specifiek op in, op basis van de wensen en de gezondheid van de cliënten.

Waarom werken in de ouderenzorg?

De ouderenzorg is continu in vernieuwing. Een werkdag in de ouderenzorg is dan ook ontzettend gevarieerd. Maar één ding is zeker: je hebt ontzettend veel contact. Écht contact, van mens tot mens. Dat is juist het fijne aan werken in de ouderenzorg. Jij bent iedere dag weer die ene, speciale persoon die een glimlach op de gezichten van bewoners tovert. Hoe geweldig is dat?

Welke banen in de ouderenzorg zijn er?

Ouderenzorg kan intramuraal zijn of bij de mensen thuis. Ouderen hebben vaak uiteenlopende en soms complexe zorgvragen. Er is zowel medisch als maatschappelijk werk te doen, van medicijnen toedienen en wondverzorging tot helpen met de dagbesteding of dagopvang. Daarom zijn er in de ouderenzorg veel banen te vinden. Denk aan functies zoals helpende, verzorgende, verpleegkundige, gastvrouw, activiteitenbegeleider en woonbegeleider.

Kun je werken in de ouderenzorg zonder diploma?

Soms kan dat, bijvoorbeeld in de vorm van een stageplek of opleidingsplaats. Hierbij ga je een traject van werken en leren in de ouderenzorg aan. Het ligt eraan welke functie je wilt en of dit bij de werkgever waar je aan de slag wilt mogelijk is. Informeer gerust bij de organisatie wat voor mogelijkheden zij voor jou als student of zij-instromer bieden.

Bekijk vacatures ouderenzorg in Limburg

Ben je enthousiast geworden over werken met ouderen? Duik dan meteen in de ouderenzorgvacatures in de regio Limburg en vind jouw perfecte baan in de ouderenzorg! Je kunt ook eerst eens rondkijken bij opleidingen of een bijeenkomst bijwonen om je te oriënteren. We zien je graag komen werken in de ouderenzorg!

Alle vacatures ouderenzorg